Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Vratimo se pravim temama. Sprema li se ko da radi zadnje prskanje i koji preparat odabrati cuproksat, kuprozin,funguran ili nesto drugo.
- - - - - - - - - -
Vratimo se pravim temama. Sprema li se ko da radi zadnje prskanje i koji preparat odabrati cuproksat, kuprozin,funguran ili nesto drugo.[/QUOT
VLADA
Preporucljivo je zadnje prskanje obaviti sa preparatom na bazi bakra.Ovo sto si naveo su svi preparati bakra.
Ja cu sutra prskati sa CUPRABLAU-Z.
Odmah da kazem da nisam kompetentan....za ovo sto cu reci stoga molim da mi neki ne zamere.....???Jel moze neki savet ili preporuka gde da kupim sertifikovane sadnice malina Miker? Bilo gde u Srbiji, jedino mi je bitno da je provereno i kvalitetno?
Odmah da kazem da nisam kompetentan....za ovo sto cu reci stoga molim da mi neki ne zamere.....???
Prave sadnice mozes nabaviti i sa plantaze vrlo jeftino ....al pod uslovom da ta plantaza daje rod min 6kg /m/d.....Ako ne daje 6 kg ne uzimaj ih ni za djaba pa taman da ti uz njih ponude jos 1000 eu kesa ....
Uz obaveznu analizu zemljista na koje rasadjujes i obavezan adekvatan zaliv.
Iz iskustva ....... prosle god. sam rasadio mikera 500 sadn. iz rasadnika kod Valjeva po ceni 35 din + 4500 kom iz rasadnika Krupanj po ceni 25 din.... + 3000 sad. iz strukture tkiva iz Dobrinje po ceni 0.55 eu ...Ove iz Krupnja su izgledale losije ali su se pokazale naj bolje za 1. branje...za dalje videcemo...?
Licno mislim da su naj bolje one iz strukture tkiva....al pod uslovom da se pripreme za sadnju krajem aprila ili pocetak maja i da cena malo olabavi.... jer ta cena ne opravdava ekonomsku racunicu....???
Po nekim licnim saznanjima...sadnice vecina vocnih vrsta u nekim krajevima kao Krupanjski ,Krusevacki iiiii su zarazene jer se uvozilo sve i svasta pa je i zemljiste zarazeno .... Dok u Krupanjksom,Golijskom iiiii nekim dr. krajevima su zdravije jer u tim krajevima se manje uvozilo sve i svasta.....? PONAVLJAM da nisam merodavan za ovaku konstataciju pa molim da mi se ne zameri . POZDRAV
Nisi jedini koji je uzeo sadnice od njega. Covek u Valjevskom kraju je stigao do Strazbura sa njim, uvalio mu polanu zarazenu, em sto je izgubio mnogo, em sto sedam godina nesme nista da sadi na toj parceli. Cuvajte se njegovog sadnog materijala.Pole, da li znas da je dr. Stanisavljevic iz Dobrinje prodavao zarazene sadnice malina pre nekoliko godina i da mu je bio unisten maticnjak.Licno sam kupio 300 sadnica francuskog vilameta i vec prve godine se posusio zbog verticilijuma.Kakav mu je kvalitet sadnica malina sada neznam,ali znam da mi se od trideset sadnica kupine lox nes uzetih od njega i posadjenih prosle godine primilo samo cetiri komada.
sto bi rekao zoki,potpisujem polov post
od nedelje ide zahladjenje
trebaju jedno 2-3 slane da biljka predje u proces mirovanja da bi se mogla rasadjivati,otprilike negde pocetkom ili sredinom novembra.
tesko ce ove godine biti naci zasad iz malinjaka zbog vremena kakvo je bilo.
izvinjavam se svima koje sam na bilo koji nacin uvredio.
ko je citao moje postove naci ce i da sam jos proletos kada uopste nije bio nominovan za kandidata napisao da je mit romni novi predsednik amerike,uskoro ce i izbori pa ce se videti da li sam vidovit.
a i nije mi prvi put da dogadjaje vidim unapred.
okrecem se da i iz tog izvucem materijalnu korist.