Pušnice za dimljenje mesa

@sviki

Jos me samo jedna stvar interesuje. Kuda ces ubacivati drva za lozenje, a vidim vrata na lozistu::sramota::. Treba da znate da se meso najbolje dimi na panjevima a oni obicno budu veliki. Ja njih stavljam odozgo kroz otvor za oraniju. To pisem da skrenem paznju ako se gornji otvor cvrsto zatvara onda ovaj sto ostaje mora imati povece dimenzije ili cete morati loziti ogrevno drvo. Panjeve je jako tesko razbiti a dusu dali su za dimljenje.

Sve sto u precniku nije sire od 25cm ulazi bez problema na vrata. A to je i ono sto najcesce imam od bukve za lozenje. Kupim oko 15m3 bukve za grejanje pa proberem za dimiti ono sto mislim da je najbolje. A to je uglavnom drvo u precniku oko 25cm i nek ostavim oko 40cm duzine, pa kad ubacim takva dva plus piljevina, mirna backa!

z68mx.jpg
s31251.jpg
Uradio sam novu pušnicu za dimljenje mesa u sklopu koje se nalazi i pečanjara sa 4 ražnja

Tast je u sklopu pecenjare (10 plehova) imao pusnicu, na pecenjari, i nije to bas najbolje mu fukcionisalo. Neke klapne je otvarao i zatvarao ali se pusnica mnogo grejala.

Ja danas moju pokrio.:osmeh:Pusnica 2,2x1,9,a visina 3m do kacenja mesa.Gore jos 1m zabata,na kojima su otvori sa obe strane.Loziste spolja.Treba jos bravarski radovi.Vrata i pokrivka za loziste,kao i vrata na njemu.Moram pozuriti.Svinje nestrpljive.:svinja::ppozdrav:

Ja sam ložište napravio od bureta gore sam stavio rešezku sa rupama od 2mm a na rešetku ide filter od krupnog šljunka

Jesil mozda ranije probao to sa sljunkom, jel funkcionise? Vidim ovde ljudi pisu o tome.

Jesil mozda ranije probao to sa sljunkom, jel funkcionise? Vidim ovde ljudi pisu o tome.
Prvi put sam to video pre 5-6 godina radio sam jednom čoveku pečenjaru pušnicu i hladnjaču za meso on je uzeo projekat od nekog tipa sa Zlatibora a kolega i jasmo odradili posao kod njega je ložište zidano i ima dve rešetke na prvoj je krupan kamen pa onda druga rešetka i kamen r-3cm jakod mene koristim ovo moje bure sa šljunkom već 3 god. i mogu vam reći da sam zadovoljan nema one gareži kao što je bilo pre sad je meso lepe žuto-rumene boje

2e0oav8.jpg

mislim da se vidi na ovoj slici to sa filterom odole ložim gore sam gusto izarmirao žicom i stavio lomljenu ciglu i kroz to ne prolazi ništa gareži a toplina minimalno

Komšo pa metalna ništa drugo ne dolazi u obzir, Rastušan : kod mene je pušnica i peenjara jedna uz drugu i super funkcioniše imaš slike u temi "pečenjara"

Nazad
Vrh