Jeste dobar predlog jer se time izbegne potencijalno pečenje zbog blizine vatre.Ovako lepo na tenane sa hladnim dimom i milina jedna.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ne susim hladnim dimom ,loziste je do samepusnice ili susare . ima otvor 40x40 prema mesu.a ima i svoj dimljak . temperetura ulazi u pusnicu i svako novo ubacivanje drva udje i malo dima taman koliko trebe visak izadje na dimljak . em zdravo em se osusi prelepoSigurno je Grujan mislio da dimis hladnim dimom i zato je predlozio loziste van pusnice.
neki dan sam video u oglasima napravu za proizvodnju dima i sada nema sanse da je nadjem. Ako je neko slucajno naleteo na isti oglas neka javi,hvala
Moja pusnica (susnica) nije velika i ima odvojeno loziste na koje moze da se postavi oranija (kotao za topljenje masti) i otvor za lozenje vatre a drugi 35x35 cm kroz koji prolazi dim u pusnicu. U njoj su u dva nivoa postavljene po tri cevi na koje se kukama kaci meso, a vrata kroz koja se postavlja meso u nju su sa strane na njoj u visini grudi i nisu jako velika , taman da se covek moze provuci u nju zajedno sa mesom. Da ne bude zabune, ne ulazi se u pusnicu nego samo nagne. Na vrhu pusnice je azbestna cev promera 14 cm i prolazi kroz krov. Uvek moram paziti da se vatra ne razbukti i moram uvek imati spremljene vlazne piljevine od tvrdoga drveta sa kojom stisavam vatru u lozistu. Da bi zastitio meso od preteranog dima (karcinogen) meso se ubaci u stare (oprane) najlon carape (od bracne drugarice a jos bolje od svalerke) i veze na krajevima. Tako zasticeno meso ima dukat zutu boju i nema garezi a miris dima zadrzava. Otvor kroz koji se lozi je zaklonjen klupom posto sam za kotlic lozio odozgo. Kada se dimi meso onda se veliki otvor poklopi sa poklopcem od smederevca ali ranije za takve pusnice ljudi su pravili poklopac od drveta. Evo kako ta pusnica izgleda ali nije u prvom planu od ovoga debelog
Daj uputstvo kako napraviti i slike pa da probam i ja da napravim kod mene jer sam ozidao novu pec za lozenje spolja (stara se raspala posle 30 godina ).
Dule, ne mozes mu hvaliti pusnicu dok ne probas kakvo je meso izaslo iz nje.
Neka sviki nju lepo napuni, a kada bude gotovo neka pozove neku od komsinica al moj broj po godinama pa cemo mi da probamo meso u meso.
P.S. Hvalte me usta, jel cu vas poderati.
Nemoj da lakiras ciglu vec je premazi sa vodenim staklom i dobices bas taj efekat koji zelis.