Psenica 2019/2020

Na pitanje kako su obilne padavine u poslednjih dve nedelje uticale na pšenicu, stručnjaci odgovoraju da je za sada sve u redu.
Jedino bi moglo da se desi, da se ukoliko bude odložena žetva zbog vlage pojavi buđ na ovom usevu.

Da li onda treba ponovo prskati i čime?
Vidim na prognozi da su kiše u najavi od 16 do 26 Juna, pitao sam i tražio po Internetu za hektolitar a u agrodanu našao na ovo mišljenje, e sada već sam jako puno uložio po ha za pšenicu imao 5 prskanja, uključujući regulator rasta dok je bilo toplo a bilo vlage u njivi krajem marta, jednom posle teškog mraza na 5cm od -5 i to u par dana, ovo bi mi bio opet troska koji bi rado zaobisao
Ma nemoj da se zezas, isprskaj ga jos najmanje 2 puta, to ti je taman 7 tretmana sa onim 5 kojima si vec isprskao. Pomnozi sa 18 din u zetvi, ili ti je mozda bolje da podelis, bice ti lakse da izracunas koliko si zaradio, ili bolje nemoj ni da racunas, samo prskaj fungicidima

LG anapurna
c2dd5df4eb2095eb1200f9987dba1fa5.jpg

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Danas u prolazu sam vidio na više parcela ovakve oazice gdje se pšenica suši.
Da li bi to mogle biti posljedice cikada ? Za par parcela znam da su sijane ranije, ali ima i nekih koje su sijane krajem oktobra pa im se opet javlja taj problem
Mislim da je to žitni pivac,tj. njegova larva preseče stablo u korenu i klas pobeli.Ima toga i kod nas,al ne puno.Najčešće na ovratinama.

Kod vas nije bila susa?Srusice nam ovi cenu na 15 din cim vide ove slike

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Nazad
Vrh