Psenica 2019/2020

A cime cete prskati u jesen, preventivno ili ako bude moralo, protiv tih cikada i patuljasti tj nestajanja zita? Insekticid obican ili nesto posebno? U kom uzrastu psenice se to uopste prska?

Sisremik može da ide na bazi am. Acetamiprid, tipa Afinex, Tonus i slično, 250 g/ha, plus neki običan piretroid za odrasle stadijume...

Basmati koji obecava solidan prinos. Jedna od retkih ove godine. Slikano kod prijatelja gde sam ja sejao direktno na kukuruzistu.
b1342b886c1c46b684fcf146791afc20.jpg
90821b240b8b343f4445bc120f880ffc.jpg

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Ja se nadam da će biti bolji u odnosu na ošljare. Poslednjih godina mi je uvek kod ošljara veći prinos a manji hektolitar, dok je kod ovih da kažem golih obratno. Ali uvek su kilogrami na strani ošljara, bez obzira na hektolitar. Ali ipak uvek gledam da posejem i nešto pšenice bez osja.
Darko te sa osijama su nekad probali da zapate više pa su odustali zbog kvaliteta a sad ih guraju baš zbog većeg roda a kvalitet ih veliko i neiteresuje, narod sve jede samo nek je lepo upakovano i začinjeno a mi kao proizvođači samo daj kilograma što više da bi tobož više zaradili a ustvari sami sebi nabijamo nož u leđa jer pravimo viškove i onda nas ubiju sa cenom, treba oni nas da vijaju za robu a ne mi njih ali no.

Zanimljiva situacija bila.
Malo su se biksne pojele na drzacima ulagaca na zadnjem redu. Pa je dva reda sejala na 11cm a onda razmak na 19 do druga dva. Merio sam kada sam uocio, kada je niklo ziti.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

A cime cete prskati u jesen, preventivno ili ako bude moralo, protiv tih cikada i patuljasti tj nestajanja zita? Insekticid obican ili nesto posebno? U kom uzrastu psenice se to uopste prska?
Неким ламбда-цихалотрином, на пример. А време? Нисам никада радио, али мислим да је други лист.

Maticu jel to na kamenu stojiš? Kod nas su prilično belje.

Juce sam prolazio relacijom Kovin - Bavaniste - Pancevo, bas su solidno podgorele psenice kod vas, deluju kao da su vec neko vreme u fazi zrenja i golim okom se vidi da ce prinosi biti fino smanjeni. U mom kraju psenice izgledaju bolje, verovatno smo dobili vise kise kad je trebalo. A za kukuruze mi nije jasno kako su vam toliko bolji i napredniji, dodje mi da uzmem zemlju da ispitam i uporedim sa svojom da vidim sta se to toliko razlikuje.

Ne stojim na kamenu, porastio sam. 😂 Ova pšenica mi je najlošija što se stanja tiče.Nije se izbokorila već je možeš špartati koliko se poznaju redovi.U pitanju je Solehio, 100 kg/k.j Mapa, 150 kg/k.j Uree i 100 kg/k.j Kana je dobio.Zrno je lepo i još ima mleka tako da neće to baš tako brzo.

Kao onaj u Maratoncima 2 metra i 28 centimetra. 😂
Dugačak sam 190 i nešto a smršao sam pa izgledam dosta izduženo. 😂

I kod mene je Solehio još u mleku. Od 1 juna je dobio preko 80 l. Ako nastavi ovako još koji dan sa kišom sigurno je da pre 1 jula se neće raditi. Jeste da ona ima svoj rok trajanja ali kad je ovako sigurno prebaci i taj rok. ma samo da sve bude s vremenom kako treba i da ona nama dodje do ruke, odnosno prikolice i silosa. Ja mogu da kažem da je kod mene za sada stvarno dobro a kako će "mutavi" da proceni videću za skoro mesec dana.

Nazad
Vrh