Psenica 2019/2020

Na pitanje kako su obilne padavine u poslednjih dve nedelje uticale na pšenicu, stručnjaci odgovoraju da je za sada sve u redu.
Jedino bi moglo da se desi, da se ukoliko bude odložena žetva zbog vlage pojavi buđ na ovom usevu.

Da li onda treba ponovo prskati i čime?
Vidim na prognozi da su kiše u najavi od 16 do 26 Juna, pitao sam i tražio po Internetu za hektolitar a u agrodanu našao na ovo mišljenje, e sada već sam jako puno uložio po ha za pšenicu imao 5 prskanja, uključujući regulator rasta dok je bilo toplo a bilo vlage u njivi krajem marta, jednom posle teškog mraza na 5cm od -5 i to u par dana, ovo bi mi bio opet troska koji bi rado zaobisao
Ma nemoj da se zezas, isprskaj ga jos najmanje 2 puta, to ti je taman 7 tretmana sa onim 5 kojima si vec isprskao. Pomnozi sa 18 din u zetvi, ili ti je mozda bolje da podelis, bice ti lakse da izracunas koliko si zaradio, ili bolje nemoj ni da racunas, samo prskaj fungicidima

Od ove kise poceo korov u zitu da izbija ali ne mari zito zavrsava za ovu godinu

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

LG anapurna
c2dd5df4eb2095eb1200f9987dba1fa5.jpg

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Danas u prolazu sam vidio na više parcela ovakve oazice gdje se pšenica suši.
Da li bi to mogle biti posljedice cikada ? Za par parcela znam da su sijane ranije, ali ima i nekih koje su sijane krajem oktobra pa im se opet javlja taj problem
Mislim da je to žitni pivac,tj. njegova larva preseče stablo u korenu i klas pobeli.Ima toga i kod nas,al ne puno.Najčešće na ovratinama.

Kod vas nije bila susa?Srusice nam ovi cenu na 15 din cim vide ove slike

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Nazad
Vrh