Psenica 2019/2020

Ja bio juče na mojoj pšenici Basmati, niska i još ni blizu da se vidi vlat,ima li neko posejanu ovu pšenicu, kakva je situacija kod vas?
Jeste,Basmati najkasnije klasa,bukvalno se sve psenice isprskaju u cvetanju a Basmati tek pocinje da klasa. Prosle godine je kod nas dao najveci rod,zato sto je izbegao one silne kise u cvetanju i jedina psenica koja nije imala fuzariozu i septoriozu klasa

Prskao sam sekatorom prije oko 7 dana i danas obilazio njive ima parcela gdje se pojavio ljulj e sad pitanje za koliko dana bi smio ici sa husarom ili nesto drugo da suzbijem ljulj

Ja sam koristio Amanet za ljulj i nije ga ni pupnio,bacene pare,a istu a.m ima kao i taj Hussar.Bolje koristi Axial ili mozda Pallas.

Prskao sam sekatorom prije oko 7 dana i danas obilazio njive ima parcela gdje se pojavio ljulj e sad pitanje za koliko dana bi smio ici sa husarom ili nesto drugo da suzbijem ljulj
Kažu da prestavnici syngente da su koristili Axial u početku klasanja i da nisu uništili rod(verujem da su smanjili) raspitaj se još negde..

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk

Pitanje isplativosti je veliko da li raditi zastitu ili ne... kod nas stanje psenice nikako nije dobro.

Iskreno moje ne znaju,mislim da rana setva jesenas i dobra i pravovremena agrotehnika daju rezultat,ostale u nasem ataru su bas zedne i slabe, kasnija setva u lose pripremljeno zemljiste ,a i losa jesen i zima,kao i prolece uzimaju danak. Jos nista nije gotovo idem sutra da je osiguram za svaki slucaj

Ima ih i više,iako je semenska roba.
Bolje moj komšija iselektira,sa home-made selektorom.

Ja je nisam video kod mene u semenskoj Avenue iskreno

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Ee al bez zajebancije,moj komsija je tako osisao 5kj,pronikao mu Trihihi,vrv ostalo u kombajnu od usluga ko mu radio.Ja kad sam ga video reko ovom spao lanac,makaze za lozu i udri :haha:

Nazad
Vrh