Psenica 2019/2020

Juče i prekjuče obišao naš atar, danas iz auta video bački atar. Pšenice su odlične u Bačkoj, ni jednu lošu ili obolelu ne videh na putu NS sajlovo-Futog, bar tu sam maltene prošao pored pšenica. A dosta su prskanje, nije da nisu imale uticaj hemije. Zaključak moj je da, što bi rekao Kiš Robert, najvažnija agrotehnička mera je izostala - Kiša. To što sam video može i rekorde da obara.

Zbog cega se ovako susi zastavicar? Imam na krajevima parcela u Farineliju?
I jedna slika stanje sa vlagom u psenici.
9548a298c04d4ddf6a017676ebc43851.jpg
89839f725360918b507141fd3f960b22.jpg

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Juče i prekjuče obišao naš atar, danas iz auta video bački atar. Pšenice su odlične u Bačkoj, ni jednu lošu ili obolelu ne videh na putu NS sajlovo-Futog, bar tu sam maltene prošao pored pšenica. A dosta su prskanje, nije da nisu imale uticaj hemije. Zaključak moj je da, što bi rekao Kiš Robert, najvažnija agrotehnička mera je izostala - Kiša. To što sam video može i rekorde da obara.
Dobile su kise kad god im trebalo cak i vise nego ovde kod nas.

Kod nas u ataru (Silbaš) se još dosta dobro drže pšenice, ja ću u utorak ponovo navodnjavati jer od kiše nema ništa, javljaju 2-3L.

Baš sam pratio radar početkom meseca taj deo bačke je dobio odličnu kišu dok je dolazilo prema nama pa i dalje za banat oblaci su nestajali ili su se cepali.

Nisu bas sve u Backoj psenice najbolje i najlepse kod nas je ovo redovno nema lepsih sem onih koje nisu prskane.Ovu psenicu planiram da presejem ali nemam koga da nadjem da mi uradi direktnu setvu pa ce kanda plug raditi.

Zalosno nema sta,narod se muci i na kraju da ovako ispadne

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Ja bio juče na mojoj pšenici Basmati, niska i još ni blizu da se vidi vlat,ima li neko posejanu ovu pšenicu, kakva je situacija kod vas?

Da predjemo na sargarepu,gledam ove moje ovde jes da se radi muski ali i lepe pare se uzimaju..moja Avenue neka je bog pozivi za par dana izbacice cvet i ide zastita odmah,ovih 32l sto je palo leglo joj taman na vreme
Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Nazad
Vrh