Psenica 2019/2020

Kada je vec takva situacija ja bi pre diskosnu sejalicu ,posejao u tu psenicu suncokret,i valjak za njom. Kolega mindjusar kaci snimke na fb kako radi te stvari , doduse iz drugog raloga, ali ok to deluje.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Nije bukvalno preorano. Istanjirano je. Ali sve jedno

Moja alkantara 10-15cm na losijoj zemlji,a ni ostale nisu bolje,preorao,pretanjirao bih,ali ni za setvu nema vlage.

PSENICA.jpg

Mislim da je izmedju 2 kolenca i vidljivog zastavicara.

Koliko kasni Solehio, u klasanju ,za ostalim pšenicama? Ako kasni..sve ostale guraju klas,Solehio tek razvija klas u biljci,isti datumi setve..

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk

Definitivno malo kise ,i dalje pukotine u stalnim tragovima,o sorte do sorte razlicito stanje useva,definitivno najbolje podnela sve teskoce Simonida, zatim Greindor se mnogo popravio ostale pate se i dalje

Nije psenica, ali moze za ovu temu. Slicno je i u psenici. Ako se ne predje na drugi vid obrade nece pomoci nibda pada kisa svaki dan.
731311c19f3bf49d41f0477d8f190ed8.jpg
2b9a030b9bde61f3600409bc1a8db1f3.jpg

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

U pšenici samo tanjirano, u jesen kembridž i u proleće isto, a pukotine duplo veće nego kod tebe... Ne znam koja obrada može pomoći, osim kiše da je bilo kad je trebalo.

Može pomoći obrada...eno Saković prdi kako su pšenice odlične, koje su odrađene u punoj agrotehnici. :udri:

Nazad
Vrh