Psenica 2019/2020

Mozda oranje u jesen pa roto drljaca i sejalica.Verujem da bi teze pucala nego tanjirano.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Komšija ,ti si u delu Srbije gde svake 5 godine imamo uslove za oranje.Mislim da je to nemoguća misija .

Bas suprotno, orano zemljište više puca nego samo tanjirano. Iz razloga što se više isuši u jesen oranjem, pa dok se to lepo pripremi, I slegne zemlja, mnogo više padavina treba da bi se nadoknadila vlaga, da bude na nivou gde je samo tanjirano. Imam ove godine par parcela. Jedina je prednost na oranom, što je sejalica bolje usejala seme, tj dublje, pa se sam koren pšenice bolje razvio nego na tanjiranom, I nije pšenica toliko bolovala zbog silnih promena temp., ali to je samo problem do sejalice, da je bolja tu ne bi bilo razlike.

@ljusha aj pojasni nam o kome se radi.

Štedimo na kiši, ali kad nemamo slavinu
Jeste rotodrljaca posao, pa je u planu nesto nabaviti, dal nju, ili bolju sejalicu.
Ali nikako ne može sačuvati više vlage orano od tanjranog. Ali neću nikog da ubedjujem, sve treba probati.

Anapurna i Alcantara polako izbacuju klas,prskanje tamo oko 11-12 Maja bi trebalo,klas kao Banana,bice to dobro.
Sada bi valjalo da ne pada do 20-og Maja.

Prezadovoljan,bice tu lepog roda.
Jbg,takva tura,ima i kod nas losih,prve su nagazile one "ciklonuse",pa Imt pa Olt,plitko to posejano,spremali malim tanjiracama,bilo suvo jesenas pa kao aj da zabrljamo pa kako bude,sad se cese tamo gde ga ne svrbi.

Dok je ne vidim u ambar sto kazu stari ljudi nista ne komentarisem

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Prezadovoljan,bice tu lepog roda.
Jbg,takva tura,ima i kod nas losih,prve su nagazile one "ciklonuse",pa Imt pa Olt,plitko to posejano,spremali malim tanjiracama,bilo suvo jesenas pa kao aj da zabrljamo pa kako bude,sad se cese tamo gde ga ne svrbi.
Eto vidis,kako sit gladnom ne veruje.
Kod nas nema dobrih,losih,losijih.Kod nas su sve lose i sve su izgorele od suse.
Od onih koje su sejane sa imt ili sa novim horsh sejalicama,nema veze,sve su pukle.
Ali vi to ne verujete.

Ja pi.deo što sam posejao duboko jesenas pa dugo bile mlade i nikad da se izbokore ali su sada za respekt da ih ne ureknem.Prirodni regulator rasta je odradio svoje što mi se baš i ne sviđa ali jbg ne može sve biti idealno.

Ustaneš ujutru, prekrstiš se, ja lično tri puta, popiješ tri domaće rakije i da vidiš kakvo će žito biti. A kada odeš na njivu sve to ponoviš.

Nazad
Vrh