Psenica 2019/2020

Koliko Dueta po /ha. Imam 2 ha i mislim da je malo 1 L. Mislim da bi trebalo 0,6-0,7 po ha.

Više ne ulazimo u pšenicu... nema tu matematike nikakve. Ova kiša da je pala pa čovek i da razmisli, ovako... ipak ne!

Kod nas je psenica lupila k...m od ledinu,danas kad sam video na sta to izgleda nije mi bilo dobro evo i sad ne mogu da spavam od muke.Ove godine ko je koristio regulator rasta taj se gadno sjebao prirodno su ostale nekih 20cm visine i vec izbacuju vlat neko zutilo ih ubilo kao da su kiselinom ili totalom osurene samo one koje nisu zasticivane i prihranjivane na vreme su zelene i lice na nesto.

I kod mene je isto. Prve dve je euklida i dosta je bolja od apaca (3 i 4 slika).
cc8398c44771ac2a7788725161386427.jpg
29007806142ddaa908a65fc1d3e5caa0.jpg
5f40e343ac962cc1fab252b562f6a9de.jpg
9dc958bf7f34169451147f8c9bbe9812.jpg

Ima da bude kvalitet zapravo,jedino da kisa ne usere zetvu pa padne Hekt,kazem zbog kasnjenja vestaka,sad mu ovo dodje kao treca prihrana koja je za kvalitet.

Verovatno da nisu svugde ista.Pre 6-7 dana sam video da se prska pšenica koja je izgledala slično mojoj.To je bio drugi tretman a verovatno će raditi i treći.Neko to vidi drugačije nego mi.

Verovatno da nisu svugde ista.Pre 6-7 dana sam video da se prska pšenica koja je izgledala slično mojoj.To je bio drugi tretman a verovatno će raditi i treći.Neko to vidi drugačije nego mi.
Danas sam se vozao od Basaidskog mosta,do Backog Gradista,psenice oko Beceja i Gradista uz put,njima nista ne fali,nema pecata zutila,jedino sto su niske,ali nigde nema zutih pecata kao kod nas.
Za te psenice verovatno vredi raditi zastitu.
Dok kod nas,ko zna sta ce sada biti posle ove kise.

Cim vi razmisljate o drugom tretmanu psenice,znaci da vama i nisu tako losa zita,kao sto ovde neki prezentuju.
Juče u izolaciji kod Dr.Shaleta dok sam čekao da jagnje bude pečeno sam prošetao kroz komšijske bašte, levi komšija ječam kao u najboljoj godini a desni pšenica meni preko struka...Mislio sam prvo da me uhvatila viljamovka...

Nazad
Vrh