Psenica 2019/2020

Moja je najebala zesce,pozutela,od prskanja dobila stres,Anapurna ne toliko koliko je Alcantara,osetljiva.

Jesam,al nisam svuda isao sa Moxa,isao je Medax Top,ma klasican sok od kombinacije,ima ko nezna ni sta je to ali i kod njega zuti.
Zato trava odradjena nikad bolje. :haha:

Ovo je sa Medax-om radjeno,na Moxi je dosta blaze,i kazem nije do toga,jednostavno joj nije leglo vreme plus hemija.

To što žuti i jednostavno nestaje meni se znalo događati na pjeskovitijim tlima, najviše zbog kiselosti tla.

@olalija aham, znaci prska se kad nikne u jesen jos insekticidom ako sam te razumeo? Ja sam mislio da se 'farba' seme prilikom selektiranja...u prevodu, mrsavi su nacini da se zastiti od toga :/

@miksan kacio sam i ja slike pre ned dana slicne psenice....isto nema ni buba, ni muva sitnih niti jede koren nesto....Nikola mi je objasnio da je to do zemlje i najvise zbog deficita vlage...jednostavno ako kisa padne oporavice se, ako ne padne barem ova u utorak sto najavljuju...ja ne znam... :sjasi:

Tu je zuta smonica.Vlage ima jos od onog snega.Gornji deo njive sam pokusao da spremim spremacem za kukuruz posle 2m napunio rotore pa otac drljacom spremio.Pisali smo sejalicom po njivi.

Prolse godine je kukuruz bio, iaoko je susa bila klasovi su bili kao u kisnoj godini.Nisam pametan, mozda da oprskam falconom?

Onda ne znam, kod mene je difinitivno do vlage, mada kada sam je oprskao (herbicidom+insekticid+fungicid) kao da mi se za nijansu poboljsala ili mi se cini samo...pa cekaj, da li si je prskao vec necim?

Fareineli i Sostine, sinoc dobili flojarno 35kg ureje po hektaru, tj, na 250l vode, mozda odradim jos jednom kasnije ali zavisi od vremena, kisa treba kao lebac, mnoge psenice su pocele da se suse i da uvrcu list, cak i moja je juce bila uvrnta i ako je u odlicnoj kondiciji.Odradjen je tretman sekatorom i vec deluje, nadam se da ce kisa pasti uskoro bila bi steta da vec sada umanji prinos.
fUWQ4SU.jpg

4wxmhIw.jpg

Nazad
Vrh