Psenica 2019/2020

Danas sekator, titanium (jeftiniji od akorda) i malo uree. Mozda kisa od utorka?

Veca je hirosima kad je njiva puna divljeg ovsa pa imas 20-30% i vise posto manji prinos. Lupajte se nogom u **greška dokle god ne morate da koristite. Uostalom sad postoji Husar koji registrovan za psenicu a tu je i novi Axial za koga cemo videti kako ce da se pokaze.
Ako se vodimo istom logikom ne zaboravite da se odredjeni suncokret prska herbicidima za psenicu i odredjeni kukuruz herbicidom za suncokret i soju

Juče dobila koktel:
0,15 l/h-Sekator
0,33 l/h-Moxa
0,5 l/h-Prizma
0,2 l/h-Lambada

Avenue,Zvezdana,Santorin
72e8dd64573324e4b677dce30d1a41ef.jpg
9fafecc6b9eb2731dbaa082587e3d28a.jpg
4dba0d6927d8a8f66a083c42b5e95184.jpg

Sent from my HTC U12 life using Tapatalk
c6db29be80153f496558ef8a3571c572.jpg

IMT577dv nemoj da me shvatiš pogrešno.Znam da imate problem sa vlasuljom tj.divljim ovsem kojeg kod nas nema da kucnem u drvo pa mi je zbog toga ova kombinacija hemije Hirošima jer mi kod nas daleko lakše i jeftinije rešavamo korove.

Ne znam da li je od Furorea ili Cikocela u kombinaciji sa Falkonom, ali od sledece godine ne ide vise u moje njive ni jedan od njih.
Dok sam radio sa Biatlonom i Duet ultra nisam ima fitotoksicnost na psenici, nebitno vreme kakvo je. Regulatore necu koristiti jer cu sejati na veci razmak redova i psenica nece izrastati mnogo u visinu.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Ne znam da li je od Furorea ili Cikocela u kombinaciji sa Falkonom, ali od sledece godine ne ide vise u moje njive ni jedan od njih.
Dok sam radio sa Biatlonom i Duet ultra nisam ima fitotoksicnost na psenici, nebitno vreme kakvo je. Regulatore necu koristiti jer cu sejati na veci razmak redova i psenica nece izrastati mnogo u visinu.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
Kako mislis veci razmak izmedju redova? Jedino svaka treca da ne seje.

Srđane misliš na setvu od 15 cm međurednog razmaka?Većina sejalica koje poseduju poljoprivrednici ima razmak od 12.5 cm.Imao sam Saxonia sejalicu sa razmakom od 13.5 cm ali nikakve bitne razlike nije bilo u odnosu na 12.5 cm.Vidim da Horsh sejalice imaju razmak od 15 cm i to nije loše po pitanju provetrenosti i bokorenja.

Moj koktel Bamper 0.8l po ha, Moxa 0.4,Fobos 0,2, meteor i urea 2% umesto lepka. Sto kaze Matic Hirosima i Nagasaki, a za gazdu💊 za smirenje.

Veca je hirosima kad je njiva puna divljeg ovsa pa imas 20-30% i vise posto manji prinos. Lupajte se nogom u **greška dokle god ne morate da koristite. Uostalom sad postoji Husar koji registrovan za psenicu a tu je i novi Axial za koga cemo videti kako ce da se pokaze.
Ako se vodimo istom logikom ne zaboravite da se odredjeni suncokret prska herbicidima za psenicu i odredjeni kukuruz herbicidom za suncokret i soju
Ja sam prskao axialom unistio je divlji ovas ali malo opalio i psenich

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Dobrice, Basmati je, koliko se meni čini, jedna od nižih pšenica i mislim da skoro nikad ne poleže.

@Matic
Ne zameram nista Hirosimu sam samo citirao a pisao sam generalno. Jer pisemo vec par godina kako imamo potrebu za preparatima protiv divljeg ovsa i kako se najvise koristi Furore i to stvarno deluje. I opet svake godine ima nevernih toma kojima je cudno kako koristimo preparat koji je protiv uskolisnih u uskolisnoj kulturi. Ne bi doduse ni mi znali da nisu Bayerovi predstavnici to prvo poceli da predlazu dok nije izasao Husar. A bilo sporadicno slucajeva da si izgoreli psenicu koji nisu ozbiljno shvatili potrebu za Sekatorom tj protektantom. Hteli da prodju jeftinije kesicama ono ispalo mnogo skuplje.
A sto se tice cene tretmana, ima delova gde ovsa nema i prakticno metmarkom, tezisom, muralom itd se resava sve osim prilepace gde je ima. Doduse ja sve radim Sekatorom jer nije preterani izdatak kad pogledas ostale inpute ali bude cista njiva.

Kod mene danas odrađen tretman sa Sekatorom i Prizmom.Ima lisne rđe, septorije, korova svih vrsta, lepih pukotina i suvih biljaka.Žedna je i sva se ušpicila.

Nazad
Vrh