agrovet
Član
koji tip zemljišta je ovdje u pitanju da su pšenice toliko stradale od nedostataka padalina?
Kod nas uz rijeku gde je puno peska zna biti ovakova situacija ali ovo mi se čini ekstremni deficit vode?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
koji tip zemljišta je ovdje u pitanju da su pšenice toliko stradale od nedostataka padalina?
Verovatno neki tip černozema ,laka zemlja ,2-5 klasekoji tip zemljišta je ovdje u pitanju da su pšenice toliko stradale od nedostataka padalina?
Kod nas uz rijeku gde je puno peska zna biti ovakova situacija ali ovo mi se čini ekstremni deficit vode?
LG Nikol. Semenska... imaju slike kako je napredovala... Da je nije mucila misjakinja u februaru, na mestima se nije dobro izbokorila, jos bi bolja bila, mislim gusci sklop. Mada i ovoliko sam zadovoljan. Dobila je 300kg po 1ha MAP, i bacio sam krajem februara sada sam zaboravio 175 ili 200kg AN. Hteo sam da radim split, pa kasnije jos nekih 100kg KaN-a. Kada smo dosli u Aprilu, psenica je bila modra i jedra tako da smo odustali od drugog bacanja djubriva. Prskano LANCELOT, Falcon i mislim Fury od Galenike. I to je to.
Bio danas u obilasku pre kise,hvala Bogu stiglo i do mojih njiva ali u delovima prekasno,situacija sledeca:
- Simonida do samog kraja najbolje izgledala ali sav zastavicar jos je osusen,izgleda da je najlosije podnela ove pustinjske uslove
- Sobred jako dobro izgleda a najgori je bio u pocetku,kilavio sa nicanjem i bokorenjem ali zato sad najlepsi
-Solehio na dve parcele ga imam DOOBARRR,drzi se jos negde do pola zuta slama ali gornji deo i zastavicar zeleni
- Mesano imam brkulje Falado, Balaton jos 2-3 sorte vrlo dobro izgledaju s obzirom kako nema kise.
- Greindor nista narocito,uzoe sam za seme ,hteo ostaviti ali necu.Za seme ostavljam SObred,Solehio i nesto mesanih brkulja koliko i bude falilo.
Zakljucak ...... jos jedan dokaz da je najjeftinija agrotehnicka mera rana setva,muci se psenica u poslednja 2 meseca i cudim se kako izdrzava manjak vlage ali je moje zito prvo sejano u okruzenju i daleko je bolje u odnosu na kasnije setve.
Da dodam, rana setva je jesenas i dobila nesto kise za nicanje vec krajem oktobra i pocetak i sredina novembra je vec bio manjak padavima