Psenica 2019/2020

Ove godine na zimskim predavanjima kažu nema pšenice bez tri zaštite, ko hoće da ima pravi rod...

Mi smo sticajem okolnosti prosle godine presejali suncokret 10. juna. I stigao je lepo. I dobar je prinos bio. Zato i razmisljam o tanjiranju psenice. Moguci problem je Lancelot. Na tu zemlju ne ide kukuruz.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Sejali smo Neomu. Rodilo oko 1600kg/kj.

Mi danas krenuli sa zastitom Excorta plus i malo da je nahranimo Ecobooster pa sta joj bog da.od mene toliko za ovu godinu

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Mi smo sticajem okolnosti prosle godine presejali suncokret 10. juna. I stigao je lepo. I dobar je prinos bio. Zato i razmisljam o tanjiranju psenice. Moguci problem je Lancelot. Na tu zemlju ne ide kukuruz.

I mi se razmišljamo da neke parcele pretanjiramo ukoliko bude pala neka kisa, posto vlage nema. Isto radjeno sa Lancelotom posle kog ne moze suncokret a ni soja. Kukuruz može. Ima što je mustangom radjeno, tu će verovatno suncokret. Ali nismo imali nikad ovakvu situaciju

Čini mi se da je Siniša1979 pisao kako je baš loše prošao sa pšenicom kada je ubacio neku šećernu vodicu tokom prskanja u cvetu.Ja se iskreno ne bih usudio ni na kakav dodatak sem fungicida i insekticida.

Čini mi se da je Siniša1979 pisao kako je baš loše prošao sa pšenicom kada je ubacio neku šećernu vodicu tokom prskanja u cvetu.Ja se iskreno ne bih usudio ni na kakav dodatak sem fungicida i insekticida.
Nemam pojma videcemo na kraju

Juče bio u obilasku pšenice,tek počinje da cveta na uvratinama.Mislio danas prskati ali pade kiša.Šta mislite da prskam sutra,hoće li joj smetati ova kiša što je pala danas?Spremljen Duet ultra i Lambada.

Ja sam odradio aminokiseline najvise zbog stresa izazvanog prskanjem i vidno su pomogle psenici,a sto se tice same prihrane,to ne podrzavam. Djubrivo iskljucivo iz dzaka,a makro i mikroelementi sa amino kiselinama su nesto sto treba biljci u stresnim uslovima

Do sad sam uvek iz dzaka a sad uzeo u flasicama djubre,jbg sta je tu je sad

Šta bude, biće.Mi smo planirali prskanje za vikend jer je isklasala tek nekih 90% a ako se pomeri za neki dan nije strašno.

Ljudi, ako bi u narednih 10 dana dosla valjana kisa, ja bih neke moje psenice pretanjirao i posejao suncokret. Toliko je jadna da ni ne moze da isklasa ko svet. Ali koliko vidim imam problem sa hemijom od psenice. Prskana je Lancelotom. Da li je neko imao slicnu situaciju?

Prksao Lancelotom, travke nema, psenica nikada bolja.

Nazad
Vrh