Psenica 2019/2020

Upravo tako,najbolji trenutak je kad se na uvratini pojavi cvet,kad iscveta onda je kasno

Jel si siguran da nema efekta prskati kad ima cveta i u njivi?pitam da ga onda ne gazim dzabe...solehio u pitanju vidim vecwras da ima cveta svuda.a stanje i ovako ocajno zastavicar je uvrnut kao kod Kish Roberta.
Ima efekta,ne prska se samo zbog fuzarijuma,vec se produzi i zelenilo lista. Ove godine sigurno nece biti fuzarijuma,prskao ili ne prskao. A sto se tice Solehia on uvrce list kao i Dkc kad je susa i lici na kaktus,tako se brani od suse,ali ne znam koliko uopste taj uvrnuti list moze fungicida da usvoji

LG Armstrong, rana setva. Bio je odličan, ali je u poslednjih mesec dana počeo da se gubi, da ne raste na mestima, proredio se, ostao nizak...

wHO5ax8.jpg

fuktfaf.jpg

Nt0JPn7.jpg

LG Apilco, njiva pored. Isti predusev (suncokret), ista agrotehnika, ali nešto bolje izgleda.

hzACuh7.jpg

ozUaRhD.jpg

MjrKMRa.jpg

Jeste, ukoliko ne pada kiša u cvetanju.
Moj slučaj. U ponedeljak sam pofajt'o sa punom dozom insekticida i sa manjom dozom od preporučene fungicida a sutradan palo 2l kiše. Koliko je dobila kiše toliko je i fungicida. A ako nas nije dotuklo sve što smo dosad uložili, neće ni ovo... Prc svakako sledi. Otkup.

Ja sam zadnjih 7-8 godine koristio Duett ultra u cvetanju i svake godine imam više belih klasova nego oni što ne prskaju. Ove godine se razmišljam da preskočim ovo prskanje u cvetanju i da ga odradim malo kasnije zbog zaštite zastavičara. Do sada sam odradio 2 tretmana fungicidom, poslednji pre 10 dana.

Danas išao da vidim stanje semenske PKB Talas. Bila je dobra,a i sada je solidna s obzirom na uslove. Nego,vidim da ima po njoj ječma,tritikala. Garantovano ga je bilo u semenu. Pominjali su ovde neki na forumu da im se to dešavalo,pa me interesuje da li je neko pitao nekog od promotera (nebitno koja semenska kuća) otkud taj ječam u semenskoj robi,da li imaju uopšte odgovor na ovo pitanje?

Kiš,ima i ovde takvih njiva. Znam kod vas je svaka takva.... Jbg, šta da ti kažem... verujem ti. Tako je i nama svake godine sa nekom kulturom. 2000-te, 2003, 2007, 2012, 2013 suša u kukuruzu i labud od prinosa i mož ga hebat što je npr 12-te bio 30din kad nema kg. Ni 2017 nije bilo sjajno sa kukuruzom. Negde 2008-9-te je grad-led urnisao pšenicu. 2014 rđa u pšenici. Prošle fuzarijum.... Svake godine prc sa nekom kulturom.
--------------
Brankoviću oni to zovu markeri.

Ako je zarada 2000din onda bolje da se nije ni radilo....
p.s. ja sam prestao da racunam inace pre par godina, lakse mi je :sjasi:

Nazad
Vrh