Psenica 2019/2020

Druze nisi razumeo. Ne kazem ja da je Lancelot napravio problem, nego je problem sto Lancelot deluje i zemljisno pa ukoliko bih pretanjirao psenicu ne bih mogao sejati suncokret.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Juce sam slikao jednu parcelu usput. Imam i losije i bolje od ove na slici. Setva je bila 2 oktobra a nicanje dosta kasnije.

3wsr13r.jpg

jJyyyaP.jpg

Čini mi se da je Siniša1979 pisao kako je baš loše prošao sa pšenicom kada je ubacio neku šećernu vodicu
Jesam i to poprilično loše. Verovatno sam potrefio baš onaj sam momenat cvetanja i Slavol joj iz.ebo njušku.... Možda da sam prskao pre ili posle tog cvetanja, možda ne bi bilo ništa, ovako.... jedna škola više.

Ovi su biostimulator..Sa ekobusterom si imao problema? Ja sam prskao i prosle godine u cvetu i super je bilo.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Ma ako rodi dobro zovem vas na jedju,pa ce onda da diskutujemo o ecoboosteru dal je ok or jok

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Sto se mene tice ja sam sve dao,sad od onog gore sve zavisi......ne bude li uskoro znacajnije kise sav trud pada u vodu.

"Jebeš firmu pod vedrim nebom"često je govorio moj pok. ćale dok smo se bavili bostanom i povrćem(1984-87).Zato smo i prestali..
Nećemo valjda doživeti da i pšenicu i kukuruz gajimo pod folijom :sta:

U rumuniji veca susa nego ovde i pored toga cena psenica pada...svi se sad izvuku sa koronom virusom

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Kažu ljudi da je ove godine urea u prskalici donela više štete nego koristi? I da su te pšenice još više požutele?

Danas završio sa navodnjavanjem,25L/m2 pa šta joj bog da, sutra prskanje od fuzarija i leme.

Po tebi ,nije dosta što smo postali agronomi ,zaštitari ,mehaničari ,ekonomisti .Sada treba da postanemo Baba Vange pa da predvidimo da li će biti kiše ili neće .Prskali smo kada su uslovi za taj posao bili idealni ali nismo predvideli ovu sušu.

Dovoljno sto je semenska psenica skupa!jos da je pustim i da ne odradim tretmane,molim boga da mi je sacuva i da joj kisu u pravi cas i prodjem sa malim ulaganjem to ne biva

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Ja sam svoju u sredu isprskao. Amistar i Duett uz Fastac. Svaja isklasala i počela na uvratinama da cveta. Ove godine nisam hteo da dodajem ništa od prihrana u ovom tretmanu. Malo i zbog vaših komentara ovde da to nije dobro, a i zbog toga što je u jako dobroj kondiciji za sad. Početkom maja je dobila 40 l i ako bude sledeće nedelje (prema najavi) još toliko biće dovoljno za dobro nalivanje zrna, a klasovi su jako dobri, dugački sa dosta zrna. Prvi put sejem KWS Solehio.

Nazad
Vrh