MOMOSARIC
Član
Za ovih par komentara , tj članova milan87, same Doboj , prnjavor itd (da isto ovi članovi iz gornje Mačve )imam par riječi , iako sad nemam baš vremena da kucam naširoko . Uglavnom pustite totalno ove preporuke stručnjaka i ove agrotehnike sa foruma . Više puta sam pisao da imam više različitih tipova zemlje od slične ovoj po Bačkoj pa do naše bosanske "prahulje" , pa me čudi da nema agronoma koji će ući u srž problema tog tipa zemlje a ne davati neke uopštene preporuke . Znači sve mi je ovo poznato i crvena-ljubičasta pšenica i slabo napreduje i nemože se prihranjivati i nereaguje na azot i uskolisni korovi obvladaju i na kraju slab prinos : ljudi pustite sorte , vrstu djubriva , zaštite , rokove, valjanje, i svostale "detalje" treba krenuti redom jer vi imate krupne probleme a tek kasnije ide normalna agrotehnika : prvo loša drenaža , zbog fizičkih svojstava tog tla , znači nemože pšenica u dolini u tom tipu zemlje bez drenaže a to niko nema i nemože kukuruz i soja na brdu bez navodnjavanja . Dalje Ph , kaže ne napreduje pšenica , crvena , tanka , izumire u krugovima , ne reaguje na djubrivo kako treba , uskolisni korovi idu , pa ljudi kako nebi vi imate otrovnu bukvalno zemlju uglavnom Aluminijum ili željezo oli molibden , kako tu nešto može da raste ? Prvo riješiti Ph , drugo razriješiti kretanje vode i vazduha u zemljištu pa tek onda sve ostalo .
Kad postavi pitanje koji hibrid kukuruza je nabolji a ima otrovno kiselu zemlju i nikakve drenažne karakteristike to je da čovjek puce sebi u glavu odma . Zasad toliko .
Kad postavi pitanje koji hibrid kukuruza je nabolji a ima otrovno kiselu zemlju i nikakve drenažne karakteristike to je da čovjek puce sebi u glavu odma . Zasad toliko .