Lacin
Član
E druze svaka cast na pisanju.Apsolutno tacne informacije.Isti slucaj i u mom kraju,rekordi su 5 tona po hektaru naravno kad se sve kockice sloze.Kod nas se od postanka kombajna znalo,jedan ar jedan dzak(50kg)i to je maksimum,pa izracunajte sami,znaci u vreme kad se bacalo NPK 400-500kg i KAN isto toliko.Sejali su ljudi i sejalicama a i ja sam probao par godina,sta sve nisu radili ali niko nije pregurao magicnu cifru od 5 tona (+-)500kg.Doduse uvek ima rekordera,moj drug prosle godine na 80 ari 60 dzakova X 50kg a meni kaze imao 6 tona,a ja mu skidao psenicu,kao da sam lud jos me i ubedjuje,tako da je sve to................kako gde i kako kod koga.Ispekao bih ti jagnje kad bi tako bilo.. Da bih dobio mozda tih 5t/ha moraju svi uslovi da budu savrseni, a to je kod nas tesko postici.. Vrlo malo operacija se uspije uraditi u propisanom optimalnom roku.. Ova psenica sa slike posijana je ako me sjecanje sluzi 06.11.2015.. Samo 2013 rod je bio 5t/ha i nikad vise, te godine psenica je rodila kod svih, i oni koji su odradili sve po propisima i kod onih sto su to radili kako su stigli i kako su mogli...
- - - - - - - - - -
Same,koja je sorta psenice?