Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da li je neko sejao svoje seme bez zaprasivanja? Da ga samo uradi na selektor? Kod nas jedan seje tako i kaze da nema problema.
Treba da se selektira,jer i lomljena zrna niknu i bujaju,ali ne daju klas,nego samo trose djubrivo. Ja sam kupio selektor sa uvrecivacem pre dve godine i prezadovoljan sam,ove godine sam odradio ingenio i odneo u Agrozavod,klijavost je bila 95%,a energija 97.
Mi vrsemo na zmaja na dzakove koji vec ima trijer na sebi pa je psenica prilicno cista,a dodatno selektujem zato sto se desi da ima tog sturog i kukolja pa da bude cisto seme,gledam da ocistim njive od korovi sto sam delimicno vec uradio,vidljiv je napredak.Naprimer 2014 sam posejao Apac ne selektovan druga reprodukcija i imao sam 5 tona psenice na hektar,tako da nema nekog pravila.Takodje sam misljenja da lomljena zrna nece nici.Nisam probao.To sto otpadne prilikom trioranja psenice obicno je trava polomnjena i stura zrna koja nece da niknu ja sam sejao i cistu i necistu pa je bilo isto dobro.naravno ako postoji trava kukulj i slicno onda nevalja.
I ako moze slika masine?Koliko si platio takav selektor? I da li imas i mesac za zaprasivanje?
Uvek selektujem psenicu(kod nas se kaze trijerisanje)drugar ima i mi to odradimo,cisto izbaci stura zrna i ako ima nekog semena trave,zaprasivanje sa Mankogalom S.
Ja sam 2013 u jesen sejao bez zaprasivanja.
Samo sam seme izredio i posejao,te fatalne 2014 sam imao prinos 6.4-6.5t/ha.