Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Petre opusti se malo.ponovo Avenue,i ako sam bio kritican prema njoj zbog lakog i brzog oboljevanja,ici ce mo sa maximalnim brojem zastita u zavisnosti od potrebe pa ce mo videti rezultat naredne godine
Danas kosio apac ,razocarao se
U jesen baceno 100kg 11:52. ,130kg semena,sredinom februara 100kg ureje pred kisu,krajem februara 100kg ana pred kisu isto, prva zastita falcon i insekticid , druga zastita duet ultra insekticid i 5kg ureje tastopljene u prskalici sve po jutru pricam . dobar sklop u prikolici slabo . 36 metara cisto po kj. Hektolitar 80. Vlaga 10
Dogodine menjam sortu
Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
Koliko polakoZadnjih 10 godina naraslo ali se koliko pratim na casu nesto ne smanjuje.Mislim da je nagurana cena arende od strane lakoumnih seljaka koje neko finansira ili su kreteni pa su pukli do sad zbog takvog utrkivanja pa sad cena ostala na maksimali ali tesko se to vraca,ima kod nas mnogo budala na malom prostoru....Opametiće se i kod nas ljudi što se tiče cene arende,samo polako...
Sustina je u zakupu. Kod nas je 400-500e. Tona psenice je 120e da kazemo. Meni treba 4t vise proizvesti od tebe da bi bili jednaki.I ja citam oko ovih prinosa, koje kod mene nisu jos zabelezeni u istoriji, a troskovi pojedu takav prinos, zemlja se iscrpljuje da bi zaradili trgovci, pekari.., prehranili se dzabolebarosi u gradu sa jeftinom psenicom- brasnom, onda ne vidim smisao i racunicu visokoproduktivnih ratara. Moji peinosi su od 5-5,5t/h uz 150 kg.mapa+200 san-a, sekator, jedan tretman falkonom i 12000 din. kombajniranja, nafta = max 50000 din.troskova po hehtaru i zarade po prosecnoj ceni psenice za tadnje dve godine od 17 din. oko 300 e. A zakup je dzaba ili 50-ak eura/h ako je parcela kvalitetna.
Nije bitan prinos koliko je bitnan odnos ulozeno vraceno,nekad ti vise ostane na ovrsenih 5t nego nekom na 7t....I ja citam oko ovih prinosa, koje kod mene nisu jos zabelezeni u istoriji, a troskovi pojedu takav prinos, zemlja se iscrpljuje da bi zaradili trgovci, pekari.., prehranili se dzabolebarosi u gradu sa jeftinom psenicom- brasnom, onda ne vidim smisao i racunicu visokoproduktivnih ratara. Moji peinosi su od 5-5,5t/h uz 150 kg.mapa+200 san-a, sekator, jedan tretman falkonom i 12000 din. kombajniranja, nafta = max 50000 din.troskova po hehtaru i zarade po prosecnoj ceni psenice za tadnje dve godine od 17 din. oko 300 e. A zakup je dzaba ili 50-ak eura/h ako je parcela kvalitetna.
Apač samo da nije srbijanska dorada.Kod nas 0 bodova odkad stiže iz sr.Gratis se dobije i korova kolko hoćeš.Zamenili smo nas ns40s za ingenio. Uzeli smo za setvu. Apač ćemo semenski.
Primese su ti 3%, a skinuli su ti 1% jer je do 2% u standardu. Mi smo imali i dodavanje do 1% na vlagu ako je bila 12%, ali su nam skidali jedan za jedan na hektolitar ako je bio ispod 76. Pozitivne bonifikacije nije bilo ako je vise od 76.