Psenica 2015-2016

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas kosio apac ,razocarao se
U jesen baceno 100kg 11:52. ,130kg semena,sredinom februara 100kg ureje pred kisu,krajem februara 100kg ana pred kisu isto, prva zastita falcon i insekticid , druga zastita duet ultra insekticid i 5kg ureje tastopljene u prskalici sve po jutru pricam . dobar sklop u prikolici slabo . 36 metara cisto po kj. Hektolitar 80. Vlaga 10

Dogodine menjam sortu

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

U jesen baceno 100kg 11:52. ,130kg semena,sredinom februara 100kg ureje pred kisu,krajem februara 100kg ana pred kisu isto, prva zastita falcon i insekticid , druga zastita duet ultra insekticid i 5kg ureje tastopljene u prskalici sve po jutru pricam . dobar sklop u prikolici slabo . 36 metara cisto po kj. Hektolitar 80. Vlaga 10

Dogodine menjam sortu

Ja sam imao prinos malo veci stim sto sam bacio vise uree a manje ana od tebe..a pre neki dan sam skidao psenicu jednom drugaru i prinos je imao 35 36 meteri po jutru a od vestaka samo 150 kg ana u prolece..bolje je on prosao nego ja i ti..ja nisam pametan..

Koja je po vama bila najbolja ove godine,prinos hektolitar?Šta sejati ove godine?

Послато са HTC Sensation Z710e уз помоћ Тапатока

Dogodine menjam sortu

A slame si imao jako mnogo, pretpostavljam?

Za jesenas planiram Sofru,Sobred i ponovo Avenue,i ako sam bio kritican prema njoj zbog lakog i brzog oboljevanja,ici ce mo sa maximalnim brojem zastita u zavisnosti od potrebe pa ce mo videti rezultat naredne godine

Moisson je stabilniji,oscilacije u 400kg/kj,Sobred najlošiji je lošiji od najboljeg za 1350kg/kj,bez pologa

- - - - - - - - - -

Hl 77.5-78.9

- - - - - - - - - -

Kvalitet nema ni jedan,proteini ispod 10%

- - - - - - - - - -

Napraviću ja 11t i u kvalitetu,al ne po 15-16din

...juce mi kombajner kaze da su maximalni prinos koji su ove godine kosili je bio 4,8t/jutru...cisto malo da vidite da ipak mnogo zavisi i od kvaliteta zemlje i samog terena.....inace kombajnirao mi je gazda koji radi stotine Ha, ulaze, djubri njive stalno i stajskim djubrivom pa je daleko od tih prinosa o kojima pisete. Svaka cast na vrhunskim prinosima sigurno su i ulaganja maximalna, ali se strategija cene psenice nemoze formirati na osnovu pojedinih prinosa oko i preko vagona /Ha, cena se mora formirati na osnovu prosecnog prinosa cele drzave......ali zato je potrebna i uredjena drzava i ta drzava mora da prizna da je poljoprivreda u ovom momentu realnost i strateska grana.

Danas poceli sa zetvom, jedna njiva 40 ari 2430kg, klas duzine 10cm uglavnom... seme Apach, 2014 kupljena kao semenska, ovo se pada treca reprodukcija, malo je bila redja nego prosle godine, ali to je moja greska jer smo isli Kan-om, a ne San-om...
Popodne nastavljamo dalje...
Domace sorte u mom kraju, uglavnom klas oko 5cm, nesto ne prelazi 4 i nesto tona po hektaru...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh