Ove godine nema bonifikacije da je HL i 100.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
......6 jutara - 23100 kg , HL: 82,3 vlaga 11,2% GEBI nije skidao primeseSY Moisson skinut danas , sitno seme, necu ga vise sejati, prinos jos neznam ujutro predajem............
Imao sam NS40S (300kg/ha) i Balaton(200kg/ha).
Balaton je izgledao mnogo bolje ovako na oko i ocekivao sam mnogo vise od njega, ali vaga kaze da razlike nije skoro ni bilo. Vrlo moguce da sam trebao vise semena da bacim kod Balatona.
Predusev soja
Osnovno djubrenje MAP 12:52 1kg/ar
Dva puta tanjiranje pa setva sejalicom
Prihrana 2kg urea + 2x folijarno
Zastita
1. Sekator, furore super, falcon, vantex, bioplex
2. Adame bumper
Hektolitar 79,8
Vlaga 11,67
Primese 1% (softver je napisao 3% jer tako mora da stoji ali su mi naglasili i skinuli samo 1%)
Prinos na vagi 5440 kg + 32 dzaka jutros po oko 50kg (1600kg).
Povrsina 1,5ha a to mu dodje ukupno 7040kg a to je 4700kg/ha. Moglo je i bolje na ovakvoj godini ali ovo je realnost.
Petar 90 Ja sam na 200kg map je napisao(la):Sa takvim djubrenjem bez regulatora rasta(koji je tesko naci kod nas), bi sva psenica polegla. Bas danas razgovaram sa covekom da se potrudimo oko nabavke regulatora za narednu godinu.
Sejana Anapurna i Avenue,nije polego ni kvadrat,a nije tretirano regulatoromSa takvim djubrenjem bez regulatora rasta(koji je tesko naci kod nas), bi sva psenica polegla. Bas danas razgovaram sa covekom da se potrudimo oko nabavke regulatora za narednu godinu.
Avenue ,sejano 2.3-2.4kg po aruKoja ti bila bolja Anapurna ili Avenue ??
Samo da nadjem mladu moz' se preselim u tvoj kraj
Ma ja ispustio da kazem da bi u mom polju sa takvim djubrenjem poleglo, a kod tebe vidis nije. Mozda je razlog sto su njive siromasne bile?..I da!..Cestitam na takvom prinosu!Petar 90; je napisao(la):Sejana Anapurna i Avenue,nije polego ni kvadrat,a nije tretirano regulatorom
Prvi put ga koristim. Kao sto se vidi iz prilozenog, njiva je bas lepo ociscena od ovsa. Ima ga po negde, al Boze moj@markokg1982 Jesi koristio i ranije Furore super u psenici ? Zar on nece da smanji prinos ?
Juce sam skinuo poslednju parcelu od 85 ari. Prinos iz ove povrsine je bio 4200kg. Otkupno mesto Trska je puno, kod lokalnog otkupljivaca mi je nudio samo zamenu za robu pa sam produzio dalje. Predao sam je u Zitoprodukt koji je otkupio Dule Mojsilovic, vlasnik sadasnjeg Agromarketa. Prodao sam je za 15din i jos su dosta strogi prilikom prijema robe.@marko1982 lokalna mesaona stocne hrane otkupljuje ovih dana psenicu tako sto od 5 traktora/kamiona odaberu jedan u kom im je najlepsa psenicica, a ostali kaput!