prnjavor3
Član
Mene ubi voda i to u brdu.Imao sam na toj parceli 3 prijemora sad imaju 33.Biće red ispodrivati na ljeto.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Metni sliku.Nemoj na pamet.
Imam i ja takvu situaciju. Upitanju je 1,6 ha.Dal ima negde neka ustanova da radi analizu prisutnosti neke hemije u zemljistu,imam psenicu koja je bila za ponos od setve a sad ni da mrdne i susi se,zanima me sta je i gde sam pogresio,sumnjam na jedan herbicid za uskolisno iz prosle godine u suncokretu
Imam i ja takvu situaciju. Upitanju je 1,6 ha.
Ne znam da li se odnosi na mene ali ako je meni upućeno da odgovorim: Njiva je 3kj, 1moje a dva bratovo. Bio suncokret prošle godine. Ja sam prskao pulsarom i nije bilo cicaka a on (iz nekih razloga) nije i bilo je cicaka jako puno a bili su visoki po 1.5m. Tanjirano je jednom i odmah posejano. Nije se video ni jedan čičak na površini. A pre tanjiranja je nadjubreno sa ukupno 300kg 15:15:15. Posejano početkom oktobra. Januara nadjubreno sa 300kg uree. U nedelju sam bio i zatekao to što se vidi na slikama: 1kj je solidno a dva loša (ta dva koja nisu videla pulsar). Juče sam rasturio 250kg SANa i čekamo lepo vreme da ga oprskamo nečim protiv rdje i trave a mislim da stavimo i nekog djubriva. Moje mišljenje je da se nije dobro užililo jer je "našušureno" tu gde je bio čičak. Trebalo je ili orati ili dva puta tanjirati (plaćamo pa je pitanje šta bi nama ostalo) ili, u najmanju ruku, preći valjkom - znači sabiti zemlju oko semena. Svaka škola se plaća, ubuduće pametnije. I na kraju jedno pitanje: Da li će moći da se izvuče neki pristojan rod i da li i šta još dodati prilikom prskanja (naravno, kad bude toplije vreme, pogotovo noći)?Mislim da su te prve tri lose zbog ostataka hemije.. Nesto si gadno "uprskao" prosle godine...
Kažu da jeste, treba noćna temp da bude preko 5.Jel nije rano za primenu hemije ladno mi nesto nocu?
Jel nije rano za primenu hemije ladno mi nesto nocu?