Prskalice

Da. crijevo za pjenu je iznad razine tekucine i samo to je bitno... da je crijevo od pjene umoceno u tekucinu, pritisak bi tjerao tekucinu van na crijevo i tek kad bi nivo pao ispod crijeva onda bi krenula pjena. a prikljucak za zrak treba ici do dna, da mucka tekucinu i da pravi pjenu...

Nije komplicirano za napraviti, samo meni se cini da ce se morati napraviti neki sistem da izmacuje malo vise pjene, jerja sad razmisljam s kolicinom pjene koju ja dobivam u pokusima, i 2. brzinom na pola gasa s 539, ta pjena ce se jedva vidjeti. bar mislim da je tako. NO kod mene je obicno crijevo 3/4" i kro njega ide pjena, pa ovo ratkovo ima bolju sansu da proradi.

Stavi onu za baloncice bice najinteresantnija.Salim se,mozda nemora stalno da duva u kanister vec povremeno.Pomocu nekog ventila da se pusta ponekad.Na pocetku i na kraju.

Original sistem, vec sam pisao, baca "kugle" pjene velicine sake svakih 5-10 sekundi, ovisno o pritisku u kanisteru. crijevo mora stalno pumpati pritisak da se stalno pravi pjena, cim malo prestane pumpati, odmah se primjeti da se pjena u kanisteru "smiruje" i polako nestaje, onda cekaj dok seopet uspjeni... Ma ostavis da stalno pjeni malo po malo pa cemo vidjeti sta ce i kako ce se pokazati.

po ravnom i u normalnim uvjetima bi trebao moci... vuce prikolicu s 3 tone kukuruza u njoj, pa ne vidim razloga zasto ne bi mogao i prskalicu 1500l...

Jedino da ta prskalica nema neke hidraulike na sebi, onda tu 539 ispada iz igre.

RatkoPa@
Zasta ti sluzi ta pena na kraju prskalice,jer to da obelezava dokle si prskao?ako je to,pa u kukuruzu je to barem lako izborijis redove kolko ti prska prskalica i onda samo brojis kad okrecas traktor npr.kod mene od levi tocak do sledeci levi u suprotinom pravcu brojim 9 reda i picim,radi se o moravinoj prskalici 8 m.

Nazad
Vrh