Prskalice

Drugar nosi sa jd 4045 agromehaniku 600l žuto bure, 15m mrx krila. Nosiće i 549. Prskalica ti je ko i rasipač za đubrivo, odmah se oslobađa tereta. Uzmi veću ako možeš nećeš se pokajati.
---------
800 litara, žuto bure, 15m mrx. Trebalo bi i ta da staje u šupu.
Ne znam baš tih 15 m grane. Kako je rešeno? Kao na kraćima bez hidraulike ili kao na ovoj većoj (koja je isto 15m) :

Ja imam od 12 m i mislim da se ćale dosta zeznuo kad je uzeo.. Non stop nešto puca i varim je. Doduše ram nije AM već Ferocoop ili MBV (sve jedno nemam lepe reči ni za jednu od ove dve firme), ali sve jedno. I ako je original i verovatno kvalitetniji materijali dizajne je potpuno isti i jednostavno nije dobar ni za 12, a kamoli za 15 m. Pogotovo ako nemaš mnogo većih parcela ne idi preko 10 m. Isprska se i sa njom lepo. Ide to. (kad bi neko izume plug od 10 m :)). Plus kod mene dizne i ti nosači dizna su jako loše rešeni.

Što se pumpe tiče samo sam sad posle nekih 7-8 g menjao membrane.

Non stop nešto puca i varim je. Doduše ram nije AM već Ferocoop ili MBV (sve jedno nemam lepe reči ni za jednu od ove dve firme), ali sve jedno. I ako je original i verovatno kvalitetniji materijali dizajne je potpuno isti i jednostavno nije dobar ni za 12, a kamoli 15
Kako onda možeš napisati da nije dobro ako nisu krila od istog proizvođača?
Jeste agromehanika imala seriju lošijih MRX krila ali su kasnije to rešili, pojačali i nema zime za Eskime.
------
Ovo sa snimka nisu mrx krila.

Na novim prskalicama bi trebalo da jesu. Barem osnova. Možda se razlikuje samo onaj srednji deo krila gde su dizne. Ili grešim?
------------
U svakom slučaju i ako su na žutom buretu slabija, i takva krila rade radnju godinama bez lomova. Pod uslovom da nisu stari tip. Ta su lošija i pucaju.
-------------
Greše ljudi pa smanje zazor u klizaču, naprave nove te lagere ili kako bi ih već nazvao.... Nervira ih kada lupaju a ustvari taj luft neutrališe deo udaraca prskalice-krila... Kada nema lufta i kada je utegnuto onda krila pucaju.

Poslednja izmena:
To je super kad tako ubodeš, ali realno retke su takve situacije.
Šta te tako razočaralo na njoj, šta je toliko loše? Aj uporedi sa npr Hardi prskalicom jer takvu kakvu si ti uboo nema na izvolte, čak ni oko Minhena. :)
Nije me razocarala ,ako te dobro razumem,nego mislim generalno mi je dosta prskalice,prosle godine u ovo vreme je mislim bila spremna za zimu,nisam ni mislio vise na nju,sad ne planiram jos ni da je otkacivam od traktora ako nastavi ovako toplo,evo isprskao i jecmove neke danas i psenice ,bilo prskalica po ataru ,komsija i jedan i drugi prskaju,zadruga isto ...Jeste imao sam srece malo kad sam kupovao kad sam naleteo na nju,skinuo sam je coveku sa oglasa vec bese drugi ili treci dan,i bila je blizu mene.Nzm kakve su Hardi,ovo po oglasima ima i lepe cene ,mislim na ove 5-6k eura ,ali su sigurno dobre prskalice,cudi me da ni jedna nema kompijuter prskanja,ali dobro je i ta elektro kontrola,bitno da ne moras otvarati staklo nazad.Ne svidja mi se ,meni licno,sto su krila nazad kod skoro svih tih Hardi prskalica,krila sa strane kabine ili iznad ne bitno, olaksavaju traktoru jako mnogo,a i konstrukcija je jednostavnija,posto duzina samih sekcija moze biti duza,dok nazad kad se sklapaju krilo od npr 18m lupam sad ima 6 sekcije ,dok ista ta krila a pored kabine se sklapaju ima 4 sekcije,odma je u startu krilo malo lakse,i jednostavnije.Zato mi se svidjale uvek i one Berthoud prskalice,sad ih nema a i ne pratim vise oglase za prskalice.

Mislio sam na AM. Šta te kod nje razočaralo? Šta je drugačija u odnosu na bilo koju takvu? Sve su na manje više isti fazon.

Razocaralo me jednostavno njena cena i sta dobijam za to ,kao sto sam pisao.Evo i sad koliko vidim ima za preko 2k eura sa zutim buretom modeli ,sve mehanicki na njoj ....ja ne razumem ko to placa.Za malo vise para vec uzmes nesto gde sedis u kabini celo vreme i prskas,otvaras zatvaras grane,stelujes pritiske,sekcije ....
Ja nzm koje agm imaju problema sa granama,koje nemaju,te Hardi ne verujem da su problematicne jer su sve kao nove,vidi se bar po slikama ,nema tu varova nigde,nikakvih popravki a nisu mlade prskalice kao agm.Samo kao sto rekoh,ne volim takve grane,Hardi ili nebitno koja da je prskalica,to je do mene licno.

Eh kad je nekome to malo više para, ustvari puno para. Btw koliko je to malo više? Meni se čini da je još toliko.
I znaš šta je još u pitanju, ljudi će radije izaći i rasklopiti krila ručno nego dati više para. Isto važi i za komande razvodnika. Radije će preklopiti ili dovući do prozora razvodnik pa tako regulisati.
Ali potpuno te razumem i slažem se. I ja bih da su mi sve komande iz kabine.

Kako onda možeš napisati da nije dobro ako nisu krila od istog proizvođača?
Jeste agromehanika imala seriju lošijih MRX krila ali su kasnije to rešili, pojačali i nema zime za Eskime.
------
Ovo sa snimka nisu mrx krila.
Da li AM pravi sa ovakvim granama? Ako ne pravi onda sam se zeznuo. Učinilo da sam video nešto Agromehanikino dosta sl. ovome.

Ova? Čisto sumnjam da je 2500. Ali javiće se već kolega @RAca . On prodaje čini mi se.
----------------
Pre će biti ova. I vredi te pare. Ako si dobro zapamtio cifru.
---------
@dusanboss Ako misliš na ona krila sa 3-će slike, onda da. To su mrx krila. Ali od agro arta gde materijal nije isti kao na AM.

Poslednja izmena:
Ta prva hardi je bila 11 000e. Na ceni su te malo ozbiljnije prskalice, bilo kog brenda.
Mozda one manje se I mogu naći za nesto manje para, ovo ostalo jok.
Ima jedna hardi master 1200l 18m grane, na oglasima, ta je varena na par mesra, a isto jaka cena.

Iz vlastitog iskustva sa Hardi markom mogu reći da je to ipak malo iznad Agromehanike, kako po kvaliteti izrade, rada..., ali tako i po cijeni. Ne mogu se oni uspoređivati. Skuplji su i dijelovi, ali kvalitetniji. Pumpe su bez ulja, a membrane su dugotrajnije od AM (i Cometa koji se isto ugrađuje u AM) Kod nas u Hrvatskoj zatupnik za Hardi je ozbiljna firma i nabava dijelova nije nikakav problem kao i servisiranje sa njihove strane (ako to vlasnik prskalice želi). Za Hardi samo palac gore. 👍

Nazad
Vrh