Prskalice

Drugar nosi sa jd 4045 agromehaniku 600l žuto bure, 15m mrx krila. Nosiće i 549. Prskalica ti je ko i rasipač za đubrivo, odmah se oslobađa tereta. Uzmi veću ako možeš nećeš se pokajati.
---------
800 litara, žuto bure, 15m mrx. Trebalo bi i ta da staje u šupu.

Trenutno se mislim da uzmem idta dizne i time povećam površinu prskanja sa jednom punom prskalicom.
A ta sa mrx granama ipak daje valjanije prskanje.

Zapeo Bobo, nismo mi :haha: .
Potencijalni problem kod Hardi prskalice bi moglo biti održavanje i rezervni delovi. Malo tih ima kupljenih, samim tim možda ni lager delova nije reprezentativan.

Poslednja izmena:
@emigrant , novu agromehaniku kupiš za 4000 evra (nažalost nedavno su im nabili cene), izbiješ povrat (možda i pdv) i imaš novu prskalicu za koju imaš delova bilo gde (a neće ti trebati ništa narednih 15-20 godina osim možda nosača dizni. Pitaj me kako znam). A na polovnoj hardi, možeš svašta očekivati, pumpa neka namenska njihova, nosači dizni, razvodnik, filter..... Di ćeš to naći ako nešto cvakne? Delovi iz male privrede bofl a iz originala.... Super je prskalica,ali nekako msm da je
Agromehanika za nas gologuziju best bAJ.

@sinisa1979 Vucna je uvek bolje resenje,ako imas vece parcele.Nosene i te litraze sto trazis ,su teske i treba traktor to nositi.
@emigrant Nemoj to da radis,hoces da izgines ?,previse je vlasnika tog brenda prskalice ovde ,ima i preprodavaca,napasce te kao pcele medjeda kad krade med.Lakse je samo reci da je to best od the best of the fucking best ,i oni kao vlasnici iste ,ce biti mirni,tihi,sami ce sebe tapsati po ledjima,misleci da su kupili dobro,nisu preplatili uopste,ni malo,cak stavise odlicno su prosli,odlicno !!!.

Poslednja izmena:
@emigrant eto, sa Agromehanikinim delovima.... Tog prilagođavanja mi dosta. Imam hardi krila na mojoj Frenki prskalici koja su sa 10m proširena prvo na 12 (nisam ja) a zatim na 15m (to već jesam). Nosača dizni imam tri vrste.... Naravno ubačeni od male privrede i eno manje više svi anti kap su propustili. Znači budženje sledi naravno am delovima. Ako ne nađem dobre gumice, moraću menjati nosače dizni. A ako menjao nosače dizni mislim da ću morati menjati i cevi jer nisu istog prečnika. Razvodnik, tropolna slavina i filter od biardzki-poljske prskalice. Razvodnik ok, kućište filtera je od loše plastike, tropolni eno ga moča. Znači opet budženje od am. Creva kupio nova kod hidrauličara, sva nova su ispucala a par starih Hardi još drže. E jedino mi pumpa ne stvara glavobolju (Anovi Reverberi). Znači imaću prskalicu koja se ne zove AM ali će dobar deo delova biti od nje.
A malopre pomenuti drugar ima agromehaniku od 2005-6-7-me i nije ključa videla a naprskala se Boga Oca....
Ko kako hoće, ali meni je dosta više tih kombinacija pa nek je i samo nosač dizni u pitanju.
Btw, podjednake im cene. Žuto bure 1000lit mrx kopir krila 15m 5sekcija sa stalnim pritiskom 2100 evra ene je u oglasima.

@Arkadije imam svakakvih parcela a i svakakvih traktora pa nošenje nije problem. One velike parcele su mi par km od kuće a ove manje su pod pendžerom. O, ironije. Tako se i meni čini da bi mi vučna bila najbolja opcija. Ali kako nam je startovala jesen, kanda ću pre srediti moju i staviti prednji tank .....

Nisu AM skupe nego se teško odvaja od para pa su razne alternative u igri, uglavnom u većini slučajeva presipanje iz šupljeg u prazno.
AKo ću celog veka nešto budžiti, prepravljati, prilagođavati i stalno biti zamazan onda me .ebo moj posao, trud i rad.
Novopridošla AM stara je 8 god.Full hidro grane, kroz dosadašnje trgovanje sa prskalicama košta me 2.500 e na kućnu adresu.
Za te pare sigurno može da se kupi full Hardi prskalica u tom rangu i približnih godina, u Austriji ih je ponestalo ali kruže priče da ih ima na izvolte u nekom selu blizu Minhena pa treba požuriti dok se ne rasprodaju. 😂

Ako otvoris oglase i Hardi u dobrom stanju kosta vise nego A.M. nego mi navikli da gledamo odma kad kupujes podrazumeva se krpljenje, pa ne dodju skupe jer se eto podrazumeva budzenje.

Moja prskalica kad sam je kupio placena ispod cene tad po oglasima mehanicke male 600l agromehanike,a ima hidro grane,kompijuter prskanja,stane skoro 1200 l u nju do cepa,imam prosirenje bureta za nju do +-1600lit ,dize grane mnogo vislje,itd itd.8700 hektara isprskala ako se ne varam,ali posto na 9999 krece od nule,posto je starija,moguce da je ''okrenula'' sat.Na njoj svaki sraf,selna,cevi dizni,lezajevi nivelacije i jos gomila sitnica,sve inox,creva spolja silikonska,vecita ...Kad sam kupovao prskalicu na oglase sam gledao agromehanike citavih 2 min ,nasmejao se na to sta dobijem za novce,i dovidjenja.Nisu one lose,ali za te cene,bezi bre.Pricam o nosenim.Sem za sam kompijuter prskanja,problem naci neki deo zameniti na citavoj prskalici je smesno i spominjati,pitajte emigranta zasto je to tako,covek ocigledno razume prskalice bolje od ostalih.Necu napisati koja je prskalica kod mene,iako tako deluje,ne hvalim je,samo mora da se shvati da ima bolje i ima jeftinije od agm,ja licno sam i zamrzeo prskalicu jer mi pun kur... ovog prskanja vise ,i sad idem kasnije da prskam psenice od cikada ...

Nazad
Vrh