sremskapolja
Član
Sto bre sa šesticama
,ja sa mojom mucenom moravom 440l oprskam malo manje od 5,5kj .. idk 3 dizne

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mnogo lakše bi traktor nosio kada bi se prskalica približila traktoru. Ja sam 1.100 nosio sa 577 bez tegova.Praznu...
U stvari covek kaze da je ne bi punio do kraja, nisi pratio...
Ja bih vrv ipak gledao sa buretom 440l
Nosim atomizer 440l sa 539 i to mu je puna kapa.
Kod kretanja ako naglo pustis kvacilo prednji tockovi idu u zrak.
Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Dvojke standard, sad dva mlaza i za vetar. Pritisak oko 1,5+ bara pri brzini oko 10km/h (druga brzohodna na 577- točkovi 15,5R38). Sada to radi kompijuter, a nekada sam morao da pazim. Prskao sam i sa 20-25 l/kj i sve je bilo uspešno dubinski i preko lista ali sam tata vozio brzinu više. Mnogi su mi se smejali godinama, a neki se i sada smeju. A mnogi su i prihvatili, čak i unapredili. Sreo sam nekog penzionera koji je pre 30 godina doktorirao u Americi na radu o smanjenju količine vode (nosača).Covek doktorirao prskanje, izadje ti 40lit/kj , napisi koje dizne koristis i koliko km/h ides?
Imaš dvojke ID i IDK. Probao sam po jakom vetru, malo sam spustio grane i nisam imao problemaJa sam pre par godina baš zbog vašeg pisanja znatiželje uzeo obične dvojke i sa 600 lit odradio 22 kj .Učinak je bio odličan nije bilo razlike.
Kod nas je drugi problem,vetar nas zeza u J Banatu pa su žute obične prilično beskorine.
To odavno postoji. Pametne prskalice koje prepoznaju korove i prska samo ona dizna gde je prepoznata trava i koja je trava tom vrstom herbicida se prska bez vode. Aktivne materije se stavljaju na prskalicu kao ketridži na štampač. Postoje neki pokušaji i kod nas u NS ali može za sada samo da uspešno prska totalom samo gde ima travePa jos malo ce sipati samo hemiju, bez vode
Zato ja prskam predveče kada stane vetar, sumrak i početak noćiI ja sam cesto prskao sa njima, kao sto kazes odlican ucinak, ali da nema vetra.
Minđušar toliko sam oprska sve sa odlaskom kući i prskanjem u Kaću ali jedan je MinđušarKoliko vi oprskate kada vućete vodu na njivu ?
Jedne godine smo od nekih 9:30 pa do 9 uveče oprskali oko 110 jutara soje. Vukli vodu i potrošnja vode 50 lit/jutru. Trojke idkt na 2 bara, brzina 13 km/h.
Послато са SM-A515F помоћу Тапатока