Prskalice

Ja sam sa 600L prskalicom radio 75 L po jutru.
Sad sa 1500L prskalicom radim 100L po jutru. Uglavnom radim sa 04 idk,jako cesto duva vetar i onda mi je ovo sigurnija varijanta. A primetio sam da suncokret koji se radi sa Pulsarom,manje pozuti i manje boluje kad radim sa vise vode.

Теоретски, иста је количина хемије која падне на биљку (био коров или гајена биљка) било да се ради са 50 или 150 литара али лакше поднесе ако је мања концентрација тј ако је разблажено. Иначе, идем са око 110-120 литара по јутру, то је нека минимална препоручена количина воде (200 - 400 литара по хектару). Са 460 литара нешто мање од 4 јутра (заправо зависи колике њиве прскам јер су гране 8 метара па ако радим 1 јутро онда пррклопим а заправо сам урадио 24 бразде).

pa sigurno će se lepše i ravnomernije i bolje ta litra razdeliti u tih 50 litara nego u 100...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
Hoće, ukoliko koristiš adekvatne dizne za tu količinu. U ovom slučaju dvojke. Ali ako ostaviš četvorke a ideš sa 50 lit/kj, nešto nisam siguran da to može biti dobro. Ispravite me ako grešim.

Ko prska sporije,npr meni su i trojke mnogo za ispod 150l/ha,dizne su injektorske naravno,ne vole oni bas mali pritisak,2 bar je neki minimum po meni.Planiram mozda sad pred sezonu prskanja uzeti dvojke dupli mlaz,ubacim drugo sito ako treba u filtere i smanjio bih na stotinak litara po hektaru vodu.

Ja sam najmanje isao 65l/ha, dvojke pri 12 km/h, ali tu je uslov da nema vetra. Sa prskalicom i bidonom oprskao 30ha totalom. Ali u zadnje vreme dolazim iz CG da bih prskao pa se ne ugodi bez vetra, onda idem trojkama i trosim oko 85l/ha.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

To ti kažem. 50 lit će dobro biti raspoređeno uz adekvatne dizne.

Pa to se naravno podrazumeva..

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Treba mi savet. Koristim Agromehanika prskalicu od 660litara(600 litara kapacitet za hemiju). E,sad, na 3 bara, drugom brzom, trosim oko 120-125 litara po jutru.
Na nekih 2.7 bara, je manje-vise ravno 100 litara. Testirao bih je i sa dosta manje vode, jer imam daleko neke njive i sve sam radim. Dok odem na njivu, vratim se da dopunim vec mi prolazi vreme za prskanje, krece sunce. Na njoj su plave dizne, cini mi se, lepo pravi maglu. Koje da kupim, pa da moze manju kolicinu vode lepo da rasprsi?

Nazad
Vrh