Prskalice

Vidim da ima firma u Sremskoj Mitrovici da prodaje Morave pa moram nazvati da vidim šta nude.

Da, nije ni nova Morava loša kupovina (kad saznaš cenu napiši). Nije baš da je avion, odnosno nije Biardzki toliko loša. U odnosu na one baš, baš mala privreda (da ne imenujem) i Morava i Biardzki su boing 747.

Друг је купио прошле године Биардзик 600л 12м копирне гране и триплекс дизне. Лепо ради и неизгледа лоше, доста масивно одрађена. Једино што га је лик од кога је узео хтео затећи па му као случајно послао са фиксним гранама, али овај је одма вратио није дао овима да је истоваре у авлију. Газда фирме га убеђивао као, донећемо ми копирне гране па ћемо их, уградити на лицу места али другар био изричит да је врате.

Msm da je Morava 660 l. 3230 €
Kakve su Tolmet Agro Novak prskalice,jesu i to Poljaci?Čije pumpe imaju?

Ako je Morava 3300 evra onda verovatno ima troklipnu Kometovu pumpu i ozbiljan razvodnik. Zato i jeste aviJon u odnosu na poljske ali i razlika u ceni je božićanska.
Mislim da sam za Tolmet prskalicu našao snimak na YT kako poljak rastavlja pumpu i opisuje da je teško sranje. Inače su mi totalno nepoznate.

Te prskalice kod Agro Novak-a kao da su sklapane iz Kinder jaja na času opšte tehničkog obrazovanja u 5 razredu osnovne Čkole.Bio sam tamo i detaljno razgledao većinu mehanizacije, ono jeste cenovno povoljno a toliko i vredi, čak neke stvari uopšte i ne vrede a nove. Ona vučena što stoji napolju pored asfalta izgleda da je vraćena nazad, vidi se da je radila a krila izvarena strašno, kao da je bila u Dombasu.Mašine mi se nikako nisu dojmile što bi rekle komšije.

Te prskalice kod Agro Novak-a kao da su sklapane iz Kinder jaja na času opšte tehničkog obrazovanja u 5 razredu osnovne Čkole.Bio sam tamo i detaljno razgledao većinu mehanizacije, ono jeste cenovno povoljno a toliko i vredi, čak neke stvari uopšte i ne vrede a nove. Ona vučena što stoji napolju pored asfalta izgleda da je vraćena nazad, vidi se da je radila a krila izvarena strašno, kao da je bila u Dombasu.Mašine mi se nikako nisu dojmile što bi rekle komšije.
Da me ne razumete pogresno tamo ne bih vise kupovao ni da mi doplati.HVALA MU ZA SVE.Samo toliko.

A jeste krila su malo trcava.... Slična su i na biardzki samo što mislim da je ona značajno povoljnija (nisam proveravao). Moravina deluju ozbiljnije napravljena nego što su im stara bila. Al opet kažem-pišem, za malo više para pre bih uzeo sektu (AM). Neuništiva pumpa, razvodnik sa konstantnim pritiskom, krila odlična, tripleksi i antkap odlični, kopiranje terena dobro...... Sve je to na poljakinjama ipak slabije. Pogotovo Biardzki.

Aco za 10ha može biti potrebno 600lit a i ne mora.
Ako je njiva blizu kuće-ne mora, ali za malu razliku u ceni opet je bolje veće bure. Sipaš jednom hemiju i oprskaš njivu. Ako uzmeš 300-400lit moraš dva puta biti u kontaktu sa hemijom i dva puta sklapaj-rasklapaj krila, dva puta sipaš vodu..... Ako je njiva dalje od kuće tek onda je do gnjurca.
Zašto još je bolje veće bure.... Sad radi 10ha, a šta ako poveća površinu? Pitaš koji traktor će nositi prskalicu... I to je relativna stvar. Šta ako promeni traktor ili kupi veći? Na kraju krajeva u 800 lit možeš sipati koliko trenutni traktor može da digne (539=600lit npr) a u 400 lit bure ne možeš sipati više....
Moje mišljenje, uvek treba uzeti prskalicu sa većim buretom-rezervoarom pa sipati koliko traktor može da digne ili koliko ti treba da napraviš krug ili dva na najdužoj njivi.
Ja rakanu (ponekad) mučim sa 1100lit prskalicom. Sa 800-900lit. uvek.

Zavisi šta prskaš. Ako je povrće onda nije dosta jedna prskalica. Ako su ratarske kulture onda slobodno možeš i dva puta toliko oprskati...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Praznu...
U stvari covek kaze da je ne bi punio do kraja, nisi pratio...
Ja bih vrv ipak gledao sa buretom 440l
Nosim atomizer 440l sa 539 i to mu je puna kapa.
Kod kretanja ako naglo pustis kvacilo prednji tockovi idu u zrak.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Izvini alfa muzjace!!
Ti i momo dominirate i da nam se nisi vratio na forum stvarno ne znam sta bi mi, tako je i on zakljucio da mora da nam se vrati...
Ima jos neko razum i misljenje sem vas dvojice!!!

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Zezam se prijatelju, koji ti je? NIsam stavio smajli ali valjda vidiš po postovima da sam ozbiljan na šaljiv način...
Btw, može ferguson da nosi 600lit moravu sa 10m fiksnim krilima a može da nosi i metalogradnju Vrbas sa 12m fiksnim krilima sa tegovima u točkovima i još nekih 50-100kg napred. Može i više ali je to onda već nabudženi ferguson a i nije lako upravljati njime.

Nazad
Vrh