Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
@cira92
Stavi filtere za kap po kap na crevima sto idu u grane I mislim da ce se drasticno smanjiti problem.
Ja sam tako resio problem kod mene.
E ovako okvirno!Napumpaj u pumpu prskalice vazduh na 2,5 bara,zatim na regulatoru odnosno da ti na manometru pokaze 2 ili 2,5bara a 539 vozi drugom ili cak trecom na 1 300 obrtaja tako bi trebao da oprskas 3,5 jutra.Probaj tako pa javi sta je bilo!Potrebna mi je pomoc oko prskalice. Imam agromehanikinu 440l i pumpu od 105l,zahvat 8m, na diznama pise 11003. Jednostavno ne znam da je nastelujem da radi kako treba,negde bacim vise vode negde manje... Ako prskam sa imt 539 kojom brzinom kretanja bih se trebao kretati, pri kojim obrtajima i koliko bari treba biti na prskalici?
Kod mene najvise ima Morava,moj atomizer Morava je odradio sacuvaj boze,nema uopste sita za krs,ja to tocim dirktno crevom bez onog sita na poklopcu i samo teraj,prva i gas.Ove godine sam uradio generalni remont i stavio nove dizne 110-04 sa sitima,sad ga posle rada operem,a od 1997 godine kad je kupljen nov do ove godine nisam ga oprao nikad,znaci bas nikad,poprskam i samo ostavim na dvoristu,naravno na suncu i kisi je stojao.Radio je,naradio se strasno,jeste da bure lije vodu na sve strane na vrhu,pumpa negde uvek kaplje,izbacuje ulje ali zato radiKod mene u selu ima dosta tih Morava od 440l moja je 350l i nikako nisam zadovoljan sa njom.. Jedino je moj deda hvali ali znam i zasto jer se on naradio sa onom sa mesinganim buretom ta je bila jos gora... Ja sam moju moravu dosta prepravio moracu da uslikam,zamenio sam pumpu,stavio neku italiansku sad ima pritisak kao luda i zamenio sam one slavine (da se tako izrazim) stavio druge jer one od plastike nisu za nista pa sam stavio te slavine sa kugla ventilom i zavrsio sam problem sa tim... Stavio sam druge dizne... Sad me zao da je poklonim nekom ali me bas nervira... Mozda se odlucim da je preradim... Da nadjem neke druge grane ali isto mi ostaje problem onaj poklopac od burta.. Kako je to reseno na Agromehaniku???
Bas bi voleo da cujem zasto se polovna prskalica ne kupuje.Polovna prskalica se ne kupuje.
Nova pumpa MP-60 za ratarske prskalice košta 26.400,00 sa pdv-om i godinu dana garancije u fabrici. E a na pijacama ima i reparirane po nižoj ceni. A negde za te pare ili još malo više možeš da kupiš polovnu prskalicu. Pa pogldeaj šta ti se isplati.
Nema na cemu drago mi je da sam pomogao tebi a mozda i ostalimaGospodine Grunt, uradio sam kako ste rekli i vozio 2 na 1300 obrtaja ili 8km/h i sa jednom prskalicom izaslo je 3.5 k.j. Hvala na savetu!!