Prskalice

Sipao sam u pumpu od prskalice,agromehanika 105 l, antifriz zeleni(plavo zeleni),jel to greška?
Do sada smo je uvek skidali sa prskalice a sad me mrzelo.
Pitanje za sve jel mora crveni ili može i zeleni,nisam o tome ni razmišljao kad sam sipao?

Tečnost za vetrobrane zimska 10lit (prskalica 660l 12m grane) i propustim kroz sistem i krila i posle skinem pumpu.

Zato što se pumpa tokom zime pregleda, membrane, zameni ulje...Tokom zime radim remonte na svim priključnim mašinama gde šta treba, traktorima se urade servisi, pregledi sitnica, zamena ulja po kućištima, filteri a i kombaj koliko stignem.Kad krenem na njivu neću da se okrećem i zavirivam ako nešto klamće, oma mi je dosta posla.

Poslednja izmena:
A šta manje nagriza gumice, tečnost za stakla ili antifriz? Tečnost za stakla sigurno dosta peni dok se pušta kroz sistem.

A šta manje nagriza gumice, tečnost za stakla ili antifriz? Tečnost za stakla sigurno dosta peni dok se pušta kroz sistem.
Po riječima servisera koji mi je puštao veliku prskalicu u rad antifriz manje nagriza jer sam ga baš pitao u vezi toga, a u to vrijeme su došle i one baš tečnosti za prskalice i uputio me na to, tako da to i koristim za zimu na toj velikoj, na malima ulijem stakloper, ako ode i koja gumica nije problem zamijenit.

To je jos bolje😁, samo neznam dali nagriza gumice. Ja kupio Permant, nisam to nikada radio, samo sam odvrtao crijeva oko pumpe i rukom okrenem nekoliko puta.

Ipak ću ja po starom sistemu, odpojim crijeva od pumpe, rukom okrenem malo i to je to. Tako radim dvadesetak godina, niti je mrzla niti sam ikad pumpu rastavio zbog kvara gumica itd.

Ja povadim sve dizne,sva creva razkačim gde god može na krilima,sa pumpe skinem oba creva i izpustim vodu iz razvodnika.Pumpu malo vrtim rukama i posle u pumpu naspem antifriz i ćao do sezone,tako već 15 god.

Nazad
Vrh