Prskalice

Ja povadim sve dizne,sva creva razkačim gde god može na krilima,sa pumpe skinem oba creva i izpustim vodu iz razvodnika.Pumpu malo vrtim rukama i posle u pumpu naspem antifriz i ćao do sezone,tako već 15 god.
Kolega ti je pola rastavi sala mala

Ja samo skinem crevo i to je to, prskalica stoji u zatvorenoj garazi i onda se ne brinem

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Što kaže IMT rastavi je pola. Evo sad pitam i rođaka, i on samo rastavi 2 crijeva od pumpe, okrene kardan osovinu rukom koji krug i šupa otvorena, i nikad problem.

Nije prskalica kod tvog rodjaka ista kao i kod nekog pere,djure itd.Prskalice starijeg tipa,manje ,imaju nek bude 15ak m kojekakvih creva i par ventila.Prskalice velike ,novijeg tipa,imaju sve to puta 10 ,ne mozes ti iz nje izvaditi vodu okretajuci kardan pumpe rukom ne par puta,nego ni do sutra da okreces neces nista uraditi,a kamoli da skines ,jedno,dva creva,a sem toga vece su pumpe uglavnom,i ne ide to rukom uopste tako lako taj kardan pumpe ...Ne kontam cemu sva ta zajeb... oko skidanja pola prskalice kad je dovoljno da joj proteras kroz sistem antifriz ili tecnost za stakla ...zao vas par hiljada dinara jednom godisnje ?.Sem toga ne baci se sva ta kolicina antifriza,ostane u prskalici dosta,pa se ispusti iz sistema u kantu neku i sacuva za sledecu godinu.

Staru rau nikad ništa nisam radio. Kako je operem posle zadnjeg prskanja tako je parkiram u šupu zatvorenu i nikad problem. E sad sa caffini-jem, on ne može da udje u tu šupu pa mora u otvorenu šupu. Sipao 20 litara tečnosti za stakla u rezervoar za pranje. Pustio u veliko bure kroz diznu za pranje. Onda premostio kroz mix posudu. I na kraju ispustio kroz dizne. Spakovao i u šupu. I to je to....

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Eto ja kupio Permant pa odustao tu varijantu, šta znam neko reče da stradaju gumice od permanta, i na kraju uradim dvadesetogodišnje iskustvo, posao od 5 minuta a nikakvih posledica, još je prskalica na otvorenom. Jedino mi je ova nova prskalica pod šupom, ali se i tu slabo kad zatvore vrata.

Nazad
Vrh