Prskalice

Autonomija je koliko moze da uradi sa jednim punjenjem

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Ne mislim na to nego na 220v,probaj glinericom

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

@Arkadije znam za dosta neverovali ili da situacija. Ali možda najinteresantniji slučaj je od čoveka kome je majstor na imt-u 560 menjao bregastu, radio generalnu motora, nosio dizne i pvp na remont, reklamirao pvp da nije dobro urađena (jedno 2x) i na kraju digao ruke jer nije mogao da pronađe zašto motor radi na 2,5 klipa. Čovek otera traktor kod bošiste koji je radio pumpu i ovaj ustanovi da cevi visokog pritiska nisu bile postavljene kako treba tj redosled paljenja nije bio dobar.

Grešiš. Na rotacionoj pumpi se lako pogreši, pogotovo kada nisu original cevi. Mada je ovaj slučaj bio sa linijskom pumpom, ali se ne sećam kako su počeli problemi tj ko je zahebo redosled.

Odnos kapaciteta akumulatora i struje koja se vuče iz njega je kvadratan. Obično se uzima da se akumulator prazni desetinom struje od kapaciteta deset časova. Npr. akumulator od 60Ah može davati struju od 6A 10 časova. Ali ako se struja poveća duplo, na 12A, akumulator neće moći davati tu struju 5 sati već svega 2,5 sata.

Za tvoj primer 60A je mnogo više od desetine kapaciteta (10A) pa mislim da nema šanse da daje tih 60A ni pola sata. Naravno sve ovo je za slučaj solo akumulatora, tj. ugašenog traktora. Kod upaljenog traktora struju će davati i alternator (ako je neki jak), ali da su ostali potrošači ugašeni. Samo pri toj struji treba ozbiljna instalacija i ozbiljno izvedena, da ne bi došlo do požara... A samo ponašanje akumulatora, to ne znam ali pretpostavljam da bi se i on dobro grejao.

Kad se koriste dva akumulatora u paralelnoj vezi, oni moraju biti skoro savršeno isti, tj. pored istih karakteristika i u istom stanju. A to je teško ako nisu odmah u startu novi i identični. Takođe bi trebalo da su povezani sa što kraćim kablovima, tako da mi se baš ne sviđa situacija da je jedan na fabričkom mestu u traktoru, a drugi montiran negde kod elektro pumpe. Ali to već mora neko stručniji da objasni i kaže može li ili ne.

Nazad
Vrh