DraleTD
Član
Није ли лакше направити неку потезницу па за собов вући 2,3 она пластична резервоара са водом. Исто може један човек са тиме да барата.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To ovde (kod pretvarača) nema nikakve svrhe. Kod gradskog mrežnog napona, kod trafoa je uzemljen jedan "kraj" napona (nula) pa onda uzemljenje uređaja štiti uređaj ako dođe do proboja faze na uzemljeni deo uređaja jer zatvara strujno kolo preko zemlje sa onim krajem koji je uzemljen kod trafoa i izgara osigurač (ako postoje bolje zaštite onda i one reaguju). Kod pretvarača su obe žice koje sprovode struju vezane samo za pretvarač (on je sad izvor napona) ali ne i zemlju, tako da zemlja tu ništa ne može da zaštiti, i strujni udar bi bio samo ako istovremeno dodirneš obe žice ili delove koji su vezani za te žice. Dodir samo jedne žice te ne bi ubio...Ma naravno da sam svaki dan u kontaktu sa strujom ( + vodom), i nemam strah od iste, ali ne polEvam vodom po hidroforu ili po bojleru a tebi ako pumpa bude ispod tanka.... si siguran u svako sipanje vode i izolaciju žica? Šta ako se kabel negde ošteti kada traktorEm uletiš u njivu koja je posejana onim biljkama za zelenišno đubrenje (koje inače forsiraš)?
Drugar je ugradio kamere na traktor koje se napajaju sa 220v (isto preko pretvarača) i duži period je bilo sve ok, ali jednom mu se desilo da se nešto zadimilo. Nzm tačno šta ali mogu da ga pitam i prava je sreća što je bio prisutan pa je isključio pretvarač i sprečio da se zapali traktor. Jeste da je 12v još zajeba.ija struja od 220v po pitanju samozapaljenja ali ne bi postojale pumpe na 12-24v da je to tako bezazleno ugraditi pretvarač i ubaciti pumpu na 220v.
Al dobro. Ako ti tako hoćeš.... Jedino, za svaki slučaj..... pre diranja prskalice zabodi parče žice u zemlju. Što jes, jes
Znam, zato sam i stavio smajlija.To ovde (kod pretvarača) nema nikakve svrhe.