RatkoPa
Član
Isto koliko i sat za brzinu u novijem traktoru
Dovoljno precizne za ono sto treba
Sent from my moto e(7) plus using Tapatalk
Dovoljno precizne za ono sto treba
Sent from my moto e(7) plus using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mislim da nije mislio da mu traktor ide sporije nego da mu sporije troši vodu.Nije mi jasno kako je drugom brzom na 1000 obrtaja motora sporije nego prvom na 1200 ?
Drugom bi to bilo oko 6 a prvom oko 5 km/h ako je u pitanju IMT 539 .
Za to imaš tablicu potrošnje za svaku veličinu dizne,i verovatno ima negde na forumu postavljena tablica.
Na primer za brzine od 5-6 km/h i tvoje 02 dizne sa tim pritiskom od 5 bara potrošnja bi ti bila od 206 do 247 l/ha pod uslovom da je razmak među diznama 50 cm.
Brzina oko 10km/h, a pritisak 1,5-2-3 bara maksimalno. Obavezno injektorske dizne protiv slabijeg vetra IDK sa jednim mlazom kada ima vetra i sa dva mlaza IDKT kada neka vetra. Sa jednim mlazom IDK i umerenim vetrom ne dizati pritisak iznad 2 bara, a kada nema vetra može i do 3 bara. Jači vetar- manji pritisak (ne ispod 1,5 bara). Nema vetra- veći pritisak.baderljica koji po tebi treba da bude pritisak za 02? Msl meni je to majstor iz servisa iz fabrike Morava namestio.
Po tebi koji broj obrtaja je potreban i kojom brzinom da se ide sa 539? Sa koliko litara se može tako po tebi isprskati 1 ha?
Ja radim 25 godina sa 70 l/haAco smanji količinu vode.Ja prskam sa 440 litara 2ha.Nemaš potrebe za toliki pritisak.
Za tih 70 lit/ha jel je ovo citirano recepat, i sa kojim diznama? Dvojkama?Brzina oko 10km/h, a pritisak 1,5-2-3 bara maksimalno. Obavezno injektorske dizne protiv slabijeg vetra IDK sa jednim mlazom kada ima vetra i sa dva mlaza IDKT kada neka vetra. Sa jednim mlazom IDK i umerenim vetrom ne dizati pritisak iznad 2 bara, a kada nema vetra može i do 3 bara. Jači vetar- manji pritisak (ne ispod 1,5 bara). Nema vetra- veći pritisak.
Ti znaš komšo da mi mačvani nikad nismo bili škrtice, pa što i sad da budemo. Šalu na stranu razmišljam i ja o ovome ali nikako da se odlučim. Stalno mi u glavi da, ako ode više vode i lepo je okupam, bolje će delovati hemija, mada čitam da je isti efekat i sa manjim utroškom voe ali navika je čudna stvar. Samo da sredim onu ručicu razvodnika, nešto je unutra zeza pa se usćudi, a ne znam šta je.Aco smanji količinu vode.Ja prskam sa 440 litara 2ha.Nemaš potrebe za toliki pritisak.
Nemoj biti siguran da ti razvodnik brljavi. Mene je isto zezala Rau. Te normalno radi pa u sred prskanja izgubi pritisak pa moram da zavrcem razvodnik do kraja da dobijem zeljeni pritisak pa onda kada se ugasi i odstoji, moram otpustati razvodnik da smanjim pritisak. Menjao membrane, otvarao pumpu, menjao razvodnik i na kraju izmenjam jednosmerne ventile i resim problemTi znaš komšo da mi mačvani nikad nismo bili škrtice, pa što i sad da budemo. Šalu na stranu razmišljam i ja o ovome ali nikako da se odlučim. Stalno mi u glavi da, ako ode više vode i lepo je okupam, bolje će delovati hemija, mada čitam da je isti efekat i sa manjim utroškom voe ali navika je čudna stvar. Samo da sredim onu ručicu razvodnika, nešto je unutra zeza pa se usćudi, a ne znam šta je.