Prskalice

Bogami ni moja dvoklipna pumpa Morava nije mogla da nagura pritisak od nekih 3 bara koliko sam hteo sa plavim diznama kad sam kupio krila od 12m. Na 8m je radila dobro.

Obratite pažnju da je nominalni protok pumpe na 540 obrtaja kardana, a obično u prskanju zarad potrebne brzine traktora kardan radi na manjem broju obrtaja.

Moja radi non stop na 540 obrtaja ,belarus na 1200 obrtaja kardana prebacen,tj tako je uvek.Bacam djubrivo i prskam na 1200 obrtaja motora.

Ja idem 540 kardana i 1600 motora, brzina 11.8 km/h.Na 1000 sam probao rasipač i mislio sam da će mi lula odleteti u nepoznatom pravcu. 😂 Na prskalici neću ni da probam, ipak je A.M u pitanju pa da se ne dezintegriše puNpa...😱

Te Agromehanikine pumpe su neuništive. Skoro da se kajem što sam kupio Anovi reverberi umesto A.M. Imam utisak da ventili u njoj ponekad štrajkuju.
Neki dan sam potero malo rakanu a nisam isključio kardan. Čini mi se da je malo počela i da zvoni. E sad možda sam ja nešto utripovao, ali znam da dok sam koristio drugarevu Agromehanika prskalicu ništa njoj nije smetalo....

U mene radi na 300-400 obrtaja brzina od 9,5-13 kako gde… pritisak kolko mora do 5,5… jedino sto mi otisla vec dva puta vazdusna membrana…

Meni je problem da nasteljuem nizak pritisak. Sto vise odvijam regulator spusti mozda do nekih 2.2 posle odvijam ono isti pritisak.

A jel vidiš da se pomiče "klip" odvijanjem? Često zaglavi taj, ne znam ni kako da ga nazovem al' 'ajd' neka je klip, pa se odvrtanjem ništa ne dešava jer taj pokretni deo stane na nekom mestu i dalje ne ide dok ga ti ne povučeš malo. Pomogne ako malo špricneš WD-a, a najbolje je lepo rasklopiti, očistiti i prilikom sklapanja malo namazati gumicu mašću i onda neko vreme lepo radi dok se opet prašina ne zavuče i zaglavi ponovo... Imao sam identičan problem, agromehanikin regulator...

Te Agromehanikine pumpe su neuništive. Skoro da se kajem što sam kupio Anovi reverberi umesto A.M. Imam utisak da ventili u njoj ponekad štrajkuju.
Neki dan sam potero malo rakanu a nisam isključio kardan. Čini mi se da je malo počela i da zvoni. E sad možda sam ja nešto utripovao, ali znam da dok sam koristio drugarevu Agromehanika prskalicu ništa njoj nije smetalo....
Bogami nisu neuništive i nisu za brzi kardan.Jednom prilikom sam ostavio na 1000 obrtaja na rusu i pazio da ne pređe kardan 500 obrtaja.U transportu mi se omaklo i razbio sam je unutra skroz.Ni jedan ventil nije ostao čitav tako da ono pazim na gas i br obrtaja kad je na 1000 namešten 'ĺzaboravite'👍

Uf pa to nijedna neće istrpeti. Tu je vrv bilo 1000 obrtaja kardana.... Jedino da pošalješ upit Wankelu da ti oni naprave pumpu po uzoru na njihov motor. :)
Kad sam napisao neuništive mislio sam na koliko toliko normalno korišćenje. Istolerisaće i malo veće obrtaje, membrane nećeš menjati godinama. Pre će cvaknuti membrana na kometovoj i anovi r. pumpi nego na agromehanikinoj. Veoma zahvalne pumpe ali eto mene je povuklo da kupim AR jer ima veći kapacitet od AM a i našao sam je u Subotici jeftiniju za 40evra nego kod ovlaštenog distributera (jeftinija i od AM u tom momentu).

A jel vidiš da se pomiče "klip" odvijanjem? Često zaglavi taj, ne znam ni kako da ga nazovem al' 'ajd' neka je klip, pa se odvrtanjem ništa ne dešava jer taj pokretni deo stane na nekom mestu i dalje ne ide dok ga ti ne povučeš malo. Pomogne ako malo špricneš WD-a, a najbolje je lepo rasklopiti, očistiti i prilikom sklapanja malo namazati gumicu mašću i onda neko vreme lepo radi dok se opet prašina ne zavuče i zaglavi ponovo... Imao sam identičan problem, agromehanikin regulator...
Videcu kada steljem prtisak za sledece prskanje, probacu malo wd da nastrcam.

Ok, možda sam malo preterao kad sam napisao da joj nije na zdravlje 540 obrtaja.... Ali 700+ .... E tu sigurno trpe klipnjače i membrane. A kako je izdržala bez lomova, nije mi jasno al ok. Dobro je kad nije zveknula. Ja lično, ne bih rizikovao. Ne vidim čemu tolki obrtaji?

Zbog razvodnika,bio je problem sa pritiskom kad treba preko 4 bara,mislili smo da je do pumpe pa reko daj joj obrtaje samo nek radi,dok radi ....ne kazem mozda i u pumpi su ventili losiji,ali kad je posle nesto u razvodniku majstor promenio ono druga prskalica xd.Preciznije mislim da je 3 sezone tako radila,iskreno zaboravio sam ....

Mi smo imali na maloj prsklici neki razvodnik sa stalnim povratkom jednog dela vode i nismo zbog toga mogli preko 2,5 bar.. taj deo je izbacen i stavljen klasican i onda je islo koliko treba…

Nazad
Vrh