Prskalice

Iskreno nzm sto jos nisu te obicne dizne zabranjene,ili bar na novim prskalicama da se ne stavljaju ....ta magla koje prave je tesko sr...truje se sve i svasta gde god to odnese vetar,to treba svi da udisemo kao.
Sto se tice injektorskih,nzm za single nozzle tip,ali ove sa duplim mlazom bas i ne rade lepo na 2 bara,mislim na trojke dizne.Zato i ja planiram preci na dvojke,sigurno ce lepse raditi na manji pritisak,a i hocu smanjiti vodu po hektaru jos.

Ova godina je specifična, jer mora da se prska i po vetru. Inače nema vetra, mirno je vreme.
Prskam herbicide, fungicide i insekticide. Ne prihranjujem. Kulture su kukuruz, pšenica, soja i suncokret.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Pozz kolege, imam neki problem na prskalici, crevo koje ide iz prskalice u razvodnik mi je napregnuto i hoce da pukne, sta moze problem da bude i sta je resenje ?

Послато са SM-A525F помоћу Тапатока
fbd586e67c83581d1a46bff053fc05f6.jpg

@dukej Uf ja sam ovih dana hteo macolom komplet prskalicu da izlupam samo nisam mogao naci macolu u dvoristu,poceo pre neki dan pritisak da mi opada strasno u radu,dizne vise onako piškaju,pumpa remontovana pred sezonu radi kao doksa ,i juce opet odnešena radi sve super,razvodnik kupio nov pre 2 dana,i sad citam ovo tvoje za mešač moguce da je to jer sam sve zivo novo stavio a taj mešač koliko znam nikad se nije menjao na prskalici a ima vec prskalica preko 20 godina,ja iskreno nisam ni znao da tu moze nesto da se pokvari..tako da sutra idem mesac da zamenim..i da kazaljka na manometru stalno igra zivce mi pokida..membrane nove stavljene sto se toga tice..

Da li da kupim hidraulicno crevo pa da stavim ?

Послато са SM-A525F помоћу Тапатока

To crevo nije tu fabrika postavila ako ima pritiska koji ne moze istrpeti.Prvo objasni bolje od cega je to crevo,odakle ide tacno,pa ce mozda neko znati bolje da ti i objasni.

Ja sam zimus poslao u Moravu moju pumpu i razvodnik. Oni pregledali i konstatovali šta treba da se menja. To uradili i vratili mi je nazad. Ja je namestio na prskalicu ali slaba vajda. Pritisak nemam. pomeraj onaj leptir okreći onu veliku navrtu na razvodniku ali jok. Na kraju sam se čuo sa ovima iz Morave i sutra mi dolazi čovek. Čak sam s njim pričao preko video poziva i on gledao sve ali ni njemu nije jasno kako ne radi. A kaže kod njih pumpa isprobana i radi i do 10 bara. Dakle sutra ću saznati šta je u pitanju. A oni (fabrika) inače ne šalju svoje majstore na teren već će čovek da dodje privatno posle radnog vremena.

Nije teško. Pogledao i sve normalno funkcioniše. A u čemu je fora ove tvoje konstatacije. Ako možeš objasni i daj mišljenje a ne ovako da se vodi da si samo nešto napisao.

Crevo ide iz pumpe u razvodnik, i stalno je napregnuto, kad upalim da prskam naduva se odma...

Nazad
Vrh