Da se trap ne bi širio, i ulazio na 70 i na 50cm, sejalica jedna mora da ima paran, a druga neparan broj redova. Npr 6x70 i 7x50, tu da bi se prskalo u isti trag gde je setva, neke najpribliznije idealne grane bi bile oko 17m, stim da bi na 50cm ima preklop 20cm, a kod 70, razmak od 50cm. I kod setve na 70, bi se moralo uci u drugi trag do komšije i prskati jednim krilom kao sa granama od 12m, da bi se sledećim prohodom prskao pun zahvat, i išlo redovnim tragovima. Ukoliko se ne preskoči, tačno ulazite na sastav, a ne u trag. Tako da ja ne vidim idealne grane za ovaj slučaj, jer broj posejanih sejalica mora biti neparan, da bi se moglo normalno ulaziti.
Ja prskam 6x70 sa granama od 12m, a soju 7x50 sa granama od 14m, stim da do komšije gde počinjem moram oprskati skupljenih krila 3 vrste, da bi mogao dalje prskati u prohode, jer nisam uzeo u obzir paran broj sejalica da hvataju krila od 14m . Urađeno ovako, da mi ne bi pravio nove tragove, i onda prilikom špartanja samo podubim 2 baterije iza točkova, a i prilikom prskanja traktor ide već u tvrd trag, i stabilniji je.... Čista filozofija