Prskalice

код нас за те паре па и јефтиније имаш агромеханикину такву малу да бираш

Poslednja izmena:
Imam ja agromehaniku kranj onu staru 450l. Posto su mi sitne parcele pa se deset puta vratim na dan kuci da sipam vodu. Oca to naljuti prosle godine i ljutnji ode kupi neku novu za 550-600€, ali nije gledao ima jedan klip na pumpi, sve je na njoj tanko, ne daj Boze nikome. Pa sam mislio da kupim ovu zbog kolicine vode, a ovu novu cu prodati posto moze..

Da li je neko nedavno uzimao sekcijske filtere za grane, gde su najpovoljniji?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja nisam ljubitelj tih filtera,tj bilo kakve filtracije nakon manometra,mozes dobiti pogresna ocitava pritiska zbog njih.Mislim da nema potrebe za dodatne filtere osim osnovnih,pre i posle pumpe,ja koristim trojke duple dizne,sad nzm jel to kao 1.5+1.5 ,ali nisam jos imao ni jedno zacepljenje,a filteri znaju biti prljavi dosta nekad zbog djubriva....

Treba mi savet. Koristim Agromehanika prskalicu od 660litara(600 litara kapacitet za hemiju). E,sad, na 3 bara, drugom brzom, trosim oko 120-125 litara po jutru.
Na nekih 2.7 bara, je manje-vise ravno 100 litara. Testirao bih je i sa dosta manje vode, jer imam daleko neke njive i sve sam radim. Dok odem na njivu, vratim se da dopunim vec mi prolazi vreme za prskanje, krece sunce. Na njoj su plave dizne, cini mi se, lepo pravi maglu. Koje da kupim, pa da moze manju kolicinu vode lepo da rasprsi?
Kupi dizne koje nece da ti prave maglu.

A zašto? Ja nisam primetio razliku u kvalitetu prskanja. A što se dugovečnosti tiče, nije to plastika od gajbica. Zaboravio sam koliko hektara mogu da urade plastične, ali se sećam da kad sam za sebe računao video da ja to za moga veka neću oprskati (ajd', ja ne radim puno zemlje).

Keramičke IDK su oko 850din, dok je plastika upola jeftinija. Ko ne prska puno, po meni radnju mu završavaju i plastične, jer to svakako nije obična plastika, a po meni najuniverzalnija dizna.
Ja imam plastične IDKT 03 na prodaju. Meni ne odgovaraju zbog vetra, oprskale nesto smešnom, i samo mi stoje. Ponavljam se kao papagaj

Jednom sam bio na predavanju o prskalicama. Kada se preračuna vek trajanja i cena ispada da su plastične najbolji izbor. Inače koristim samo plastiku.

Poslednja izmena:
Keramičke IDK su oko 850din, dok je plastika upola jeftinija. Ko ne prska puno, po meni radnju mu završavaju i plastične, jer to svakako nije obična plastika, a po meni najuniverzalnija dizna.
Ja imam plastične IDKT 03 na prodaju. Meni ne odgovaraju zbog vetra, oprskale nesto smešnom, i samo mi stoje. Ponavljam se kao papagaj
Pa plasticne originalne Lehler IDK dizne pre 3-4 godine ja placao 500 din. komad od uvoznika direktno.Danas na vasaru u Sidu replika,kopija(mala privreda) lehler dizni 650din.Pitam kod Pungula koliko su keramicke onda kaze 1200 dinara komad.Pre pola godine za geoline trazili 3e komad,sad ispod 5e nemogu se naci nigde i to na veliko

Nazad
Vrh