Prskalice

Mi(ortak i ja)psenicu radimo sa 18m AM vucenom 2000l 3 bara 8 km/h Idkt 3ke. 12 ha iz jedne isprskamo. Lose su joj grane, vreme joj je da se dobro remontuje. Zato i neganjam brze jer nije preporucljivo . U tabli sat vremena prskalicu potrosimo sa sve punjenjem i otvaranjem rucno grana. Craina od 3000l nas puni za 5 min max sve dok sipamo hemiju. A sa selidbama na "xy mesta" pre koji dan od 11 do 21h 85kj.
Ostale useve radimo nosena rau800l 12 m.grane. Itk dizne 9km/h. Okretniji smo i brzi. Bude tu 6kocki od 1000l i Craina sa vodom tako da celi dan imamo vodu da nas prati. Tada stignemo lagano do 90kj na dan. Od 8 do 20 h Sto je vise nego dovoljno za moje pojmove i kolicinu zemlje koju obradjujemo.

Sent from my WP5 using Tapatalk

Ja sam bio ranije pazario idkt 03 i idk 03 za nosac iza prskalice. Nisu keramicke, sita sam stavio 80m. Vodu koristim gradsku, valjda nece praviti problem da zaglavljuju.

@cicimoric Oko 300 k.j, ne više.
Slobodno uzmi plasticne. I ja koristim IDK plasticne i bude pritisak skoro 7 bara pri brzini od 14.5 km/h kako radim psenicu. Brze ne mogu jer mi iskljucuje prednju vucu a i pritisak bi bio prevelik. :D

Ranije sam 15 godina radio samo sa ID imao sam i keramicke i plasticne i presao sam na IDK, vise mi se svidjaju. Naravno drzim na prskalici i ID za slucaj da moram da prskam po jakom vetru.

Na mojoj prskalici su od prvog dana idkt 03 plasticine.
Ima za sad isprskanih oko 2600 Ha I dalje rade kao prvog dana. Kod nas voda nema kamenca pa nije abrazivna. Keramicke su jako osetljive i na prljavstinu i na fizicka ostecenja, pucaju lako.

Da li je bolje uzeti neku polovnu Agromehaniku prskalicu ili novu iz Padine Metal? Gledam po oglasima nesto za am 600l i 12m grane traze 2000e a koliko vidim za 2400 se dobije nova u Padini....dobro tu sad ide i doplata neka za am pupmu ko hoce. Naisao sam na jednu am polovnu 600l i 15m grane, sto mi je super, ali 2000e trazi covek, nesto mi to puno :cry:

Nazad
Vrh