Prskalice

Moja stara Agromehanika neznam ni koliko ima godina, radila kod mene i rođaka, pa zadnjih desetak godina samo kod mene i osim ratarstva je i krečila plastenike svake godine a od ove godine je zadužena samo za krečenje plastenika. Ulje u pumpi nikad nije zamijenjeno niti doliveno, samo provjeravam dali ga ima i za divno čudo nije crno nego ima normalnu boju. Eto razloga zašto se držim Agromehanike, ove godine kupim novu 600 l 12m i doradim kopiranje grana.

Ako je loš materijal membrane, creva, gumica i plastike onda ima veze koliko ima godina

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Moja Agromehanika je usla u posao 24.05.2019. i do sad oprskala nesto vise od 2500 Ha bez greske, naravno uz redovan servis pumpe.

Mogu da se kladim da imamo bar jednog clana na forumu,a sigurno i vise,koji imaju neku licnu dobit da hvale ovu navodno najbolju prskalicu na svetu gde god stignu.Citam njixove hvalospeve i na facebook u dobroj zemlji u raznim grupama po viber-u i slicnim,a i naravno ovde...svugde ih ima.

Sta znam mi smo radili sa rau starom kupljenom od lokalnih gazdurina naprskala boga oca, radila kvarila se radila, sad imamo vecu novu agromehaniku, radi prska puno brze i malo lepse, otisla mi vazdusna membrana odmah druge godine. Ne zameram desava se. Jedina zamerka sto pise 3 godine garancija na pumpu a membrana u to ne ulazi, al sta ces drugu stavio radi dalje. Sto radi to se i trosi…

Imao sam 440l agromehaniku.. poprskala je jako puno za 15 godina koliko je bila kod mene... oko pumpe i razvodnika apsolutno nista nije se nikad pokvarilo...menjao dizne i to je to... Hteo da kupim polovnu kockastu agromehaniku 660l sa kopirnim granama od 12m....e to je bilo bas razocarenje jer nisam mogao naci dobru, na svakoj bure il je naprslo il krpljeno...grane varene i sl.
Kupio rau 660l sa kopirnim granama iz uvoza...prezadovoljan, jako kvalitetno je odradjena

Imao sam 440l agromehaniku.. poprskala je jako puno za 15 godina koliko je bila kod mene... oko pumpe i razvodnika apsolutno nista nije se nikad pokvarilo...menjao dizne i to je to... Hteo da kupim polovnu kockastu agromehaniku 660l sa kopirnim granama od 12m....e to je bilo bas razocarenje jer nisam mogao naci dobru, na svakoj bure il je naprslo il krpljeno...grane varene i sl.
Kupio rau 660l sa kopirnim granama iz uvoza...prezadovoljan, jako kvalitetno je odradjena
RAU je ipak RAU 😁

Prskalicu cine dve stvari, a ostalo je sminka, luksuz i komocija.
Pumpa i dizne su sve na prskalici i ako su one dobro i kvalitetne prskalica ce dobro raditi.
Sve ostalo moze, a i ne mora da bude "hajtek", mada je prskalica jedna od redjih masina gde ne bih stedeo pri kupovini. Sad kad je dostupan kompjuter za prskanje, hidraulika na granama, i potpuna automatika mislim da sve to vrlo brzo vrati ulozeno.
Agromehanika je jos uvek najbolji izbor jer nudi najbolji odnos cene i kvalitrta, to jest ulozeno dobijeno, a pogotovo sad kad ima svu opremu kao i druge puno skuplje.

I još jedna stvar koju bih ja spomenuo su grane. Pumpa i dize se promijene i regulator, ali grane teško, ajde na manjim prskalicama, ali na većim i teškim prskalicama skupljim sumnjam da netko želi stalno imati probleme sa granama ili prepravke neke raditi...

I kod mene je najobičnija Agromehanika 440L, 10 metara grane, samo je pumpa jača s tri klipa. U 15 godina oprskala cca 1500ha, prošle godine je bila prvi put na servisu, neki ventilić u pumpi se slomio, i to je bilo to. Stvarno dobra prskalica.
Ovih Poljskih ima dosta kod mene, većih i manjih, postale su popularne zadnjih godina.
U pravilu prvu sezonu ne prskaš ništa jer je stalno u kvaru, kad se to riješi salje ide dobro.

Ja znam za slučaj da je i na Kuhn prskalici od 2700 litara pukla membrana druge godine. Ispostavilo se da su je vukli rusom sa kardanom na 1000 obrtaja pa na malom gasu, ali ipak kad tad dodaš gas a to membrana ne trpi iako je to profi prskalica...

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Posle svake upotrebe oprati prskalicu čistom vodom jedino ako ćeš i naredni dan raditi onda može da prenoći sa hemijom a ovako da stoji danima nije preporučljivo i pritisak u membrani nema potrebe da bude 4-5 bari.Kupio sam 2015g novu agromehaniku 600lit i dan danas nijedna membrana nije promenjena (a imam u rezervi) niti ventil, niti crevo samo diht gumice na crevima dovoda i odvoda promenjene a prska bar 500kj godišnje.

Nazad
Vrh