Prskalice

Zašto ne slikaš da vidimo kakakv je sistem kod tebe?
Prvo, nemoguće je da deo vode ne vraća nazad u bure, bez toga nema održavanja pritiska, tj, pritisak će se ZNATNO menjati sa promenom broja obrtaja kardana (gasa).
Drugo, da li postoji mešač? (Razlikuj mešač od preliva iz regulatora - mešač obično ima svoj ventil za uključivanje i isključivanje i na tanjem crevu je, dok je preliv na debljem crevu i u sklopu je regulatora (odnosno glavnog ventila za puštanje prskanja i prekidanje prskanja)). Obično je kod jeftinijih prskalica mešač u obliku jedne dizne koja je locirana na dnu bureta i služi da mlaz iz te dizne diže hemiju sa dna bureta i tako je meša sa vodom po celoj zapremini bureta. Ako se ta dizna na dnu bureta raspadne, ili pukne crevo do nje, onda je prevelik protok vode nazad u bure kroz taj mešač pa ne može da se postigne dovoljan pritisak za prskanje.
Treće, pogledaj da li imaš dovoljan dotok vode do pumpe, možda je izlazni sifon iz bureta ili filter zapušen.
Ovako dalje samo možemo nagađati zbog čega ne možeš da postigneš potreban pritisak jer ne znamo kakav ti je sistem...

Hoćeš broj pa da ga zovneš?
Inače ne znam kako se zove ulica al znam kako da odem do njega 🤦🏻‍♂️, na klisi pored crkve.

Kupio sam pre par meseci Agromehanikinu prskalicu 440l (pumpa BM 65/30), pa me zanima priprema za zimu? Postoji li neka fora da se istera sva voda ili ostaje ovo sto ste pisali, sa par litara antifriza?

Ja godinama radim ovako i bez problema: iščupam U osigurač iz onog malog crnog creva sa točkićem što ide ispod filtera i iscuri nešto vode iz njega. Onda iščupam deblji U osigurač od donjge debelog crevo sa pumpe, njega mrdam levo desno dok se ne izvadi i onda kardanski deo uzmem rukom i okećem levo desno da pumpa počne da izbacuje vodu napolje. Ostavim tako preko zime i na proleće vratim oba creva i nikakvih problema 20 godina. Ako sam ti pomogao, lepo od mene. Nadam se da sam uspeo nekako laički da ti pojasnim, a možda ima i neko lakše rešenje, ja radim ovako.

To kad sipas u prskalicu vise nije -20,nego skoro duplo slabije,ostane u prskalicu po crevima jos bar 5 litara minimum,pa i vise ako je vucna masina.

Ja kupim par tih balona od 5 litara, ali obavezno uradim i jedan test u zamrzivacu na -20, jer sam jednom nagrabusio, bio neki bućkuriš i smrzne mi ali je bilo u autu bas za brisače

Nazad
Vrh