Prskalice

Ti imas levo i desno krilo, ja imam 5 sekcija na razvodniku. Da li po tome treba ubaciti 5 tih protokomera (izmedju ventila i grane sa diznama) da bi imao tačan prikaz protoka ili je dovoljan jedan protokomer na delu izmedju pumpe i razvodnika? Kako kalibrišeš ceo sistem da zna koliku je količinu vode izbacio? Bitno mi je ako smanjim pritisak prskanja da mi sistem pokazaže koliko tečnosti trošim po ha.
Ja ne vidim video,da li si ga postavio?

Zar taj protokomer za merenje kolicine vode ne bi trebalo da bude samo jedan? I da prikazuje koliko trosi cela prskalica vode po ha, a kako zatvaras sekcije smanjuje se protok vode i to registruje

Ti imas levo i desno krilo, ja imam 5 sekcija na razvodniku. Da li po tome treba ubaciti 5 tih protokomera (izmedju ventila i grane sa diznama) da bi imao tačan prikaz protoka ili je dovoljan jedan protokomer na delu izmedju pumpe i razvodnika? Kako kalibrišeš ceo sistem da zna koliku je količinu vode izbacio? Bitno mi je ako smanjim pritisak prskanja da mi sistem pokazaže koliko tečnosti trošim po ha.
Ja ne vidim video,da li si ga postavio?

Zar taj protokomer za merenje kolicine vode ne bi trebalo da bude samo jedan? I da prikazuje koliko trosi cela prskalica vode po ha, a kako zatvaras sekcije smanjuje se protok vode i to registruje
naravno da je dosta i jedan samo prvo ovo meni bilo lakse da montiram posto ovi senzori ipak nisu namenjeni za prskalice,imaju navoje od 1/2 ,3/4,1,1 1/2 ,2 cola u zavisnosti koja velicina i kapacitet i ovako bilo lakse da montiram,
drugo ,bas i to je bilo cilj da vidim da li ima razlike na granama.Ovi moji su od 1/2 cola od 1 -30 litara max u minuti.

Sto se tice kalibracije,svaki senzor u zavisnosti koja velicina ima svoje fabricke karakteristike .Npr. senzor od 1/2" daje 450 impulsa po litar,meri 1-30 litara max u minuti.Senzor od 1" daje 288 impulsa po litar ,protok je 1-60lit max za jedan minut.Prvi put pre montiranja sam prekontrolisao par puta,bilo je ok.Sad kad budem imao vremena ponovo cu pregledati da li se nesto promenilo,jer svasta sam prskao,okvasivac,tecno djubrivo itd.
Da napomenem ti senzori nisu namenjeni bas za prskalice ali ni ne kostaju toliko kao npr ovaj
https://kosmospromet.com/product/2452-wolf-merac-protoka/
Za pet sekcija ja mislim da treba vec nesto brži kontroler od ove moje, i to cu verovatno testirati ,samo sad nemam vremena za to

Da li negde ima da se kupi guma za poklopac prskalice? Guma mi je ispucala na par mesta i pušta vodu.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
Zavisi za koju prskalicu ti treba, probaj u kosmospromet iz Indjije. Imas na sajtu sve delove ali i pozovi pa pitaj da li imaju na stanju to sto ti treba.

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

Sto se tice kalibracije,svaki senzor u zavisnosti koja velicina ima svoje fabricke karakteristike .Npr. senzor od 1/2" daje 450 impulsa po litar,meri 1-30 litara max u minuti.Senzor od 1" daje 288 impulsa po litar ,protok je 1-60lit max za jedan minut.Prvi put pre montiranja sam prekontrolisao par puta,bilo je ok.Sad kad budem imao vremena ponovo cu pregledati da li se nesto promenilo,jer svasta sam prskao,okvasivac,tecno djubrivo itd.
Da napomenem ti senzori nisu namenjeni bas za prskalice ali ni ne kostaju toliko kao npr ovaj
https://kosmospromet.com/product/2452-wolf-merac-protoka/
Za pet sekcija ja mislim da treba vec nesto brži kontroler od ove moje, i to cu verovatno testirati ,samo sad nemam vremena za to
E upravo za to sam hteo da postavim pitanje,odnosno kako će i koliko dugo senzori biti u funkciji pri radu sa raznim pesticidima.
Nigde nisam našao podatak o tome ,podaci se odnose samo na protok ,pritisak,radni napon a kao fluid spominje se voda.

E upravo za to sam hteo da postavim pitanje,odnosno kako će i koliko dugo senzori biti u funkciji pri radu sa raznim pesticidima.
Nigde nisam našao podatak o tome ,podaci se odnose samo na protok ,pritisak,radni napon a kao fluid spominje se voda.
E to jos ne bih mogao da kazem posto ova je druga godina otkad koristim , oko 20 kubika vode potrosio i radi posao.
Ali ako bi trajali samo jednu ili dve sezone kao potrosni materijal i tako vredi posto lako se menja (imaju svoju uticnicu),i kosta kao jedna lechler dizna za vetar.

Ako traju dve sezone to je ok,i ja prskam sa identicnom kombinacijom kao i ti, 440l prskalica,10m grane, Imt 539,stim da su mi dizne Lechler IDK 120-04 i imam 3 ventila(jedan je za 4 dizne iza traktora).
Možeš li napisati ovde ili na PP koje si tačno senzore protoka i indukcioni uzimao kao i koji Arduino.Sto se tiče programa kod mene bi se naravno morao menjati ali otom potom...

Stigli odbojnici
d6a39f65c919f41bbf7860ce8d5d3d49.jpg

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Nazad
Vrh