Prskalice

Da su ventili nebi radila cela prskalica kako treba nebi mogla pumpa uopste da nabije potreban pritisak,verovatno je crevo unutra zguzvano

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Ја сам имао такав проблем али ја сам заменио све мембране и вентиле и сада ради одлично. Пошто су мембране биле целе сумњам на вентиле.

Sta sve moze biti uzrok da jedan segment na grani slabije radi, prskalica je ahromehanika 600en sa tripleksima. Posao od regulatora, rasklopio, sve na oko ok. Crevo ne deluje nigde prignjeceno, sita nisu zapusena niti dizne (keramicke idkt kupljene sa prskalicom pre 7 godina, nisu oprskale ni 500 jutara). Vec polako gubim stpljenje, da li je neko imao slican problem.

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока
Meni se desilo da je crevo jednog segmenta unutra bilo ostecen i usla voda izmedju dva sloja i zbog toga bilo smanjen protok

Pozdrav drustvo,posto sam namestio neku "elektronsku kontrolu prskanja"ili kako da ga nazovem ,puno mi je olaksao podesavanje prskalice , sve se vidi na displeju,potrosnja vode posebno leva i desna krila i ukupna potrosnja u litrima,trenutna potrosnja litar/minut,brzina,daljinomer i sto je najbitnije trenutna potrosnja litar/katastarsko jutro u donjem desnom uglu na displeju.

Prskalica obicna 440 lit. 10 m ,dizne lechler id 120-03,traktor imt 539

Da li ovo može da se ugradi na bilo koju prskalicu i koja je cena ove kontrole? Daj malo detalja šta od komponenti ide u ovaj sistem osim ovog displeja u kabini i ko to sve može da uskladi?

Da li negde ima da se kupi guma za poklopac prskalice? Guma mi je ispucala na par mesta i pušta vodu.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Cela ova skalamerija se sastoji od tri dela,dva senzora protoka na prskalici posto grane podeljene na leva i desna,induktivni senzor ugradjen u zadnji tocak traktora ,i ta kutija u kabini koji sadrzi jedan Arduino mikrokontroler za koji sam prvo napisao program sta i kako da radi.Ovo sam namestio prosle godine da vidim da li uopste vredi baviti sa tim i jos je u fazi testiranja mada sam vec oko 200 jutara poprskao i vrlo sam zadovoljan . Delovi za sve to kostali neki 5000-6000 din, puno vremena i eksperimentisanja.Nesto od delova kupio na kupujemprodajem ostalo imao kodkuce.

Arduino mikrokontroleri su gotovi moduli,ne treba nikakav programator samo se prikljuci na računar preko usb kabla.Arduino ide se zove softver.I ja sam tek nedavno naucio te neke osnovne stvari programiranja,a na YouTube ima mnogobrojnih gotovih projekata kao npr. ovaj

Prvi put kad sam montirao ovo onda sam tek primetio da na 150 litara isprskane vode razlika izmedju dve grane bilo skoro 20 litara a krivi su bili ventili posto jedan bio nov a drugi stari.Sad ako pogledate video videćete kako skoro jednako prskaju ( l/min).

Nazad
Vrh