Prskalice

Taj injekror ili kako se vec zove, trebalo bi da moze na svaku prskalicu.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Da li neko puni Agromehanikinu prskalicu na kardan? Koliko joj vremena treba da sama sebe 800 litara napuni iz bidona? Ili je bolji sistem pumpa na benzin pa da je pumpa puni?
Ja punim tako. Ubacim crevo od gore u cisternu i na gasu od 1500 o/min dosta brzo napuni.
Evo npr,dok sipam 12 L terbisa i 20L totala,ona je vec na 1000L i ostane jos 500L

Ja sam pored šupe namestio tri kace od 1500 lit, kaskadno. U prvu koja je najviša sam ubacio oluk sa krova, na vrhu preliva cev u drugu, i iz druge u treću. Kad je malo jača kiša časkom se napuni. Kad nema kiše onda ih dopunim.
Prskalica pored, ubacim crevo, gas na 1500 i napunim časkom. Jedva stignem da sipam hemiju.
Vodu retko kad vozim na njivu jer prskanje radim sam, a njive su mi relativno blizu.

Jel samo u agrotrade-u ima odbojnici za prskalicu ili neko zna da ima jos negde drugde ?

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Na sajtu ne mogu da nadjem kod njih a u Agrotrade-u su 4200din komad

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Ja sam pored šupe namestio tri kace od 1500 lit, kaskadno. U prvu koja je najviša sam ubacio oluk sa krova, na vrhu preliva cev u drugu, i iz druge u treću. Kad je malo jača kiša časkom se napuni. Kad nema kiše onda ih dopunim.
Prskalica pored, ubacim crevo, gas na 1500 i napunim časkom. Jedva stignem da sipam hemiju.
Vodu retko kad vozim na njivu jer prskanje radim sam, a njive su mi relativno blizu.
Moze li slika patenta?

I kod mene je slican princip,jedino sto sam kace podigao na palete pa ide slobodnim padom u atomizer

Sta sve moze biti uzrok da jedan segment na grani slabije radi, prskalica je ahromehanika 600en sa tripleksima. Posao od regulatora, rasklopio, sve na oko ok. Crevo ne deluje nigde prignjeceno, sita nisu zapusena niti dizne (keramicke idkt kupljene sa prskalicom pre 7 godina, nisu oprskale ni 500 jutara). Vec polako gubim stpljenje, da li je neko imao slican problem.

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

Probaj da zamenis mesta crevima koja dolaze sa razvodnika pa probaj da vidis dali opet slabo radi ista strana ili druga
To sam prvo pokusao i isto radi. Sumnjam u crevo ili u plasticnu sipku na kojoj su dizne. Cak sam pokusavao da izduvam kompresorom koliko se moglo ako se negde nesto zagusilo ali bez uspeha.

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh