Prskalice

Onda ti je na ovoj što ima veći pritisak negde od razvodnika do mešača začepljeno.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Radi mešač dobro kao i na drugoj, sumnjam da je nešto u razvodniku otišlo jer se onaj štelujući šraf mnogo teže okreće nego na drugoj.

Da li neko puni prskalicu iz bidona, pumpom za struju i koju biste pumpu preporucili u tu svrhu? Ne svidja mi se da punim preko kardana, bar kad sam kuci da probam na struju
Ja sam to sebi ovako resio, ova agromehanika nema injektor a ja nikako da ga nabavim i namestim, nekad ne bih morao ovu pumpu i creva da nosam, nezgodno mi creva namestiti.
E sad koliko bi trebalo vremena preko injektora da se napuni bure od 330l?
71c41aef48e86cacb60b055f68f4d95d.jpg

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Napunim bure kuci pustis da prska npr 3 bara i zatvaras sekciju po sekciju vidis koliko sekcija kad je zatvoris podigne pritisak na taj fini legurator vratis na 3 bara i tako uradis sa svim sekcijama i kad odes u njivu zatvaras sekcije po potrebi ali pritisak ostaje onaj koji si ti odredio kuci kad si stelovao

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Ја када гасим једно крило обавезно укључим мешач. А данас ми цркла прскалица дошло ми да је сву изломим.

Kako se to tacno steluje
Upališ prskalicu da radi i namestiš koji pritisak hoćeš. Onda ugasiš jednu sekciju i na toj što si ugasio šteluješ dok se pritisak ne vrati koliki je bio. Onda ponovo upališ tu sekciju a ugasiš drugu pa na drugoj tako isto podesi dok ne dube pritisak koji je bio. I tako za sve sekcije. Onda koliko god i koje god sekcije da ti rade pritisak će biti taj koji si zadao... Ako posle treba da radiš nešto drugo sa drugačijim pritiskom moraš opet sve ponovo za taj pritisak namestiti...

Ja mešač ne gasim nikad.
Gas na 1500 obrtaja,pritisak 3 bara.Kada zatvorim pola grane,pritisak skoči.Na razvodniku ga smanjim da se vrati na 3 bara i obeležim markerom na razvodniku.
Pošto sam namestio ventil na grani da mogu da zatvorim još na pola,pritisak ponovo skoči.Smanjim na razvodniku i obeležim markerom.

To je onda golo go.... ako se tako steluje ,pa samo u toku dana koristim od 130-150-200 lit/ha i razlicite brzine kretanja,od 8-11km/h,ja bih pola dana izgubio okretajuci te ventile,ja nzm kako vi to tako radite jedna te ista brzina i litraza po hekaru ??.Protokomer tj kompijuter prskanja je mama i tata za te obicne mehanicke razvodnike.

Dovoljno je samo imati elektro uključivanje/isključivanje glavnog razvodnika, i elektro pdesavanje pritiska, I vozis kako hoces u bilo kom momentu. Sve dodatno je veliki plus.

To je onda golo go.... ako se tako steluje ,pa samo u toku dana koristim od 130-150-200 lit/ha i razlicite brzine kretanja,od 8-11km/h,ja bih pola dana izgubio okretajuci te ventile,ja nzm kako vi to tako radite jedna te ista brzina i litraza po hekaru ??.Protokomer tj kompijuter prskanja je mama i tata za te obicne mehanicke razvodnike.
A koji je razlog ovakvog prskanja? Ja soju i kukuruze prskam sa 50 litara po jutru. 13 km/h pritisak 2 bara. Sa prskalicom oprskam 13 jutara. I sad ako uspem otrova za 13 jutara a idem sporije i sa većim pritiskom šta sam onda uradio?!

A koji je razlog ovakvog prskanja? Ja soju i kukuruze prskam sa 50 litara po jutru. 13 km/h pritisak 2 bara. Sa prskalicom oprskam 13 jutara. I sad ako uspem otrova za 13 jutara a idem sporije i sa većim pritiskom šta sam onda uradio?!

Koje dizne koristis?

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

Da li neko puni Agromehanikinu prskalicu na kardan? Koliko joj vremena treba da sama sebe 800 litara napuni iz bidona? Ili je bolji sistem pumpa na benzin pa da je pumpa puni?

Nazad
Vrh