Prskalice

Kupi ovakve,ja sam zadovoljan sa njima prosle godine ih uzeo.Dupli mlaz ima veliku prednost u odnosu na obican,a u zastiti klasa pogotovo, ni jedna druga dizna mu nije ravna.Arag je odlicna marka,ne postoji samo Lechler.
https://www.bestcoprodavnica.com/product--asj-tfa-110-03-dupli-mlaz-za-vetar
Au, pa ovo bi mozda i ja kupio. Nije preskupo.
Ima li negde jos povoljnije, ili rešavati po ovoj ceni?
Ne spominju insekticid i biostimulatore, jel ni to ne smeta?
Koja sita su potrebna?

Mislim da je kod njih najpovoljnije ,bar je tako bilo kad sam ja trazio.Sita stvarno ne znam koja koristim,ono krajne sito ispred dizni je zelene boje,kontam neki najfiniji valjda,nzm.Ima jos 2 ispred njega ,oni su grubi dosta,uglavnom bas nijednom se nije zapusila dizna otkad ih koristim,a rastapam i ureu nekad tu bude svega....
Za insekticid nzm,koristio sam prosle godine nesto malo i nisam primetio da ne valja,biostimulatore nisam koristio.Ali ako mislis da je tu problem oko krupnoce kapljica,onda nebitno jel su Arag,Lechler ili koje god,sve injektorske dizne imaju krupne kapi.

Ja imam za vetar crvene lehler, a ove sa dva mlaza mi deluju vrlo zanimljivo. Ovo je ukupno oko 60 evra, nije toliko skupo. Samo da li traju više sezona, ja ne prskam premnogo.
Vidim kosmos promet 400 dinara kod njih. Moraću porazmisliti o ovim diznama.

Poslednja izmena:
Ja sam odradio ovog proleca sve sa Lechler keramickom diznom idk 04,i posle setve pre nicanja i psenicu. Nije dana bilo bez vetra,a dizne su odradile vrhunski posao. Radio sam na po manjem vetru na 2.5 bara pri brzini od 10km/h,a pri jakom vetru,1.7bara i 8km/h,u oba slucaja 175L/ha.
Dizne za svaku preporuku

Kupi ovakve,ja sam zadovoljan sa njima prosle godine ih uzeo.Dupli mlaz ima veliku prednost u odnosu na obican,a u zastiti klasa pogotovo, ni jedna druga dizna mu nije ravna.Arag je odlicna marka,ne postoji samo Lechler.
https://www.bestcoprodavnica.com/product--asj-tfa-110-03-dupli-mlaz-za-vetar
Takve imam ija vec 2god.rade odlucno i ispod njih imam sito plavo od 50 mescha.i nema problema pokrivenost odlucna.imam lehrer idk 3 ove sa dva mlaza nekako bolje pokrivaju mada nijanse su to kadje veci vetar onda bolje su sa 1 mlazom pricam o ovim boljim diznama a ne o onim po 80 din

Da li neko puni prskalicu iz bidona, pumpom za struju i koju biste pumpu preporucili u tu svrhu? Ne svidja mi se da punim preko kardana, bar kad sam kuci da probam na struju

Jedno pitanje, u situaciji kad zatvorite pola krila da li vam se menja pritisak na razvodniku odnosno na manometru?

Zavisi od prekidača sekcija. Ako su obični onda se menja pritisak (poraste kad zatvoriš pola krila), ako su oni dupli sa štelovanjem protoka u preliv, onda ne bi trebalo ako su dobro uštelovani prekidači.

Ako je običan razvodnik bez onih točkića za štelovanje preliva onda se menja. To jest kako zatvaraš sekcije tako se pritisak povećava. Ista količina vode na manje izlaza jednako veći pritisak...
Preteče me dukej...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Razvodnik mi ima 3 sekcije leva desna i mešač i ima sa strane onaj veliki šraf za štelovanje pritiska. Kad namestim recimo 3bara pritisak za ceko krilo i kad pola zatvorim pritisak se poveća na 5,5 do 6bara dok na drugoj prskalici identičan razvodnik kad zatvorim pola on poveća na 3,5 otp.

A jel pumpa ista, tj. sa istim protokom? Takođe zavisi i od toga kakvi su mešači, odnosno koliko oni vuku od ukupnog protoka. Video sam da kod tih malih prskalica sa dva prekidača (za polovinu krila svaki) i treći za mešač, da praktikuju da mešač nameste (izborom dizne u buretu) da vuče protok koliko i polovina krila. Pa onda prskaju sa isključenim mešačem, i kad treba isključiti jedno krilo onda uključe mešač pa pritisak ostane isti.

Evo su ti fini kruzici za stelovanje kad se zatvore sekcije,nastelujem kuci kad zatvaram sekcije da pritisak bude uvek isti i milina
8f34fb7298f1aa4c05f64ba48316bbb8.jpg

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

@dukej jeste sve je isto stavljeno na obe prskalice zato me i čudi što nereaguju isto. Ovo za mešač je zanimljivo što kažeš ali nepraktikujem da gasim mešač nikada.

Nazad
Vrh