Prskalice

Znači biće da skineš šrafove i onda podigneš čekrkom i nišaniš rupe i stavljaš šrafove? Gde će da bude pozicioniran čekrk?
Kad si se već upustio u sve to, bolje odradi kao što ti je predložio kolega Lucky.

Ja sam šine napravio od cevi 40 x 40 na koje sam sa unutračnje strane navario cev 20x20. Napravio sam 4 pločice u obliku slova L koje stežu ram grana za šinu. Matica je zavarena za pločicu, tako da je dovljno popustiti šrafove i čekrkom grane podići/spustiti na odgovarajuću visinu.
Detalj-pri-vr-ivanja.jpg

Presek.jpg

Exploded-view.jpg

To je bolja varijanta ali ja bi to morao praviti od donje tačke do maksimalne visine, puno posla i materijala. Nešto ću smisliti da samo gore još nastavim oko 60 cm i neku vođicu na ova dva fabrička nosača da kad vučem čekrkom grane klize po šini da ne spanu sa šine. Sve je dobro što se izvede dizanje puštanje u roku 5 do 10 min.

Meni se kod ove agromehanike ne sviđa što ne može da se preklopi pola grane, npr. kad prolazite pored bandere...

Haha al su naduvali cene,da je bar kompijuter u toj opremi....samo on/off i pritisak ....wow.Jos koliko da doplati za elektro ukljucivanje sekcija ?,bice skoro 10k eura onda,cuvena agromehanika xd.
Jedina stvar vredna spomena kod agromehanike je da ce je lakse prodati xd,vidim svi se drze toga kao pijan plota,to je uteha neka ?,mada i to je pitanje koliko ce trajati,tj tih ovaca za sisanje je sve manje kako se meni cini.
@MOMOSARIC Naravno da nema full elektroniku,pise u oglasu sta ide od opreme u toj ceni.
@Darko Dren Odlicna prskalica u poredjenju sa kojom drugom ?,ili je to samo tvoje skromno,licno misljenje ?.

Momo ta sa slike ima samo on/off elektro ventil,nema za sekcije.
Pogledaj ovaj klip,po meni ovakakv razvodnik je pun pogodak e sad oprema je uglavnom od Araga na svim kvalitetnijima a bure i grane uzimaš
koliko ti džep dozvoljava.
Moj izbor će biti najverovatnije ova Mocia ako traktor bude mogao da radi sa njom to ću znati tek za koji mesec.
Svakako samo zbog opreme ostalo je tehnička stvar menbi se i ove naše domaće somborske sviđaju.

Nazad
Vrh