Prskalice

Skoro je beskorisno na jeftinim prskalicama gde samo sluzi da negde hidraulicno nivelises grane,ali plati par desetina hiljada eura za prskalicu i kod njih je nivelacija hidraulicno putem senzora.

Nema tu nista tesko, na malim pomeranjima grane zive na cilindrima, tamo gde je potrebno iznivelisati to radi vozac, ko nije probao verujem da mu je malo frka, ali mnogo bolja stvar od mehanickog kopir sistema, otezano je mozda tamo gde rucica nije toliko pristupacna vozacu, ali na vecini novijih traktora je bukvalno u krilu. I uglavnom na jedan prikljucak(rucicu) idu dve funkcije, Otvaranje/Zatvarane/Nivelacija.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ovo sa senzorom je druga priča, a dobro je riješila i Agromehanika, ima stalnu mehaničku nivelaciju a ako zatreba na kosom terenu tu je hidraulika.

Da te zadruge i slicno ,to uglavnom znaci haos sto se tice mehanizacije.Moglo se videti na licitacijama na sta sve to lici ,ne mogu sad da se setim tacno cija je bila licitacija,ali sam gledao jedan Vicon rasipac ,sunce ti jeb.. ja u zivotu nisam video nesto tako lose,tj da nije pisalo u opisu koji je tacno rasipac u pitanju verujte mi ne bih ni na prvi ni drugi pogled rekao da je to Vicon.Ono kao da nikad nije prano,ali bas nikad,on jedva da je imao nesto farbe ,plus vareno i budzeno,iskrivljeno...moglo se videti na svakoj slici.

Pripremam materijal za kopir grane pa razmišljam koliko bi bilo dobro maksimalno podizanje grana od zemlje, koje su preporuke.

To gumaplast vojka prskalica ?.Takve grane on pravi,a gde su dizne na njima ?.
Inace ti sam znas za sta ces je koristiti,ali metar vise ili nize ti ne igra nikakvu ulogu u ceni materijala,ako na to gledas.Prosle godine kad sam prskao soju od grinja,vecinom na oko 2 m od zemlje su bile dizne u prskanju,negde sam i vislje dizao.Suncokret za sad jos nisam prskao pred cvetanje fungicidima,ali i tu isto treba dizati grane visoko.

Prskalica je Agromehanika 600 E, nisam postavio dizne zato što ću raditi trapez za kopir i čekrk za dizanje grana pa moram skidati grane.

Kod mene je mislim 2 metra klizna površina. A kad još zakačiš i digneš je na hidraulik onda još jedno 80 cm.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

12m fiksne grane ?,ja mislio 8-mozda 10m,sramota od Agromehanike da tako nesto uopste i prodaje tj ide u dodatnu opremu,samo da uzmu sto vise para,a ljudi kupuju i kupuju...8m je po meni maksimum bez kopira,mada imam moravu kuci takvu,cesto puta sam psovao konstruktora jer i sa 8m je bilo problema.
Ma i tu treba kopir....

Nazad
Vrh